ARTA pura la cote maxime nascuta din suflet si pasiune, lucruri pentru care merita cu adevarat sa traiesti.
Mihai Dragomir nu este doar unul dintre cei mai apreciati specialisti in fitness . Putini stiu ca este implicat in proiecte de educatie la nivel de mase, multe dintre ele atingand si latura artistica. Picteaza, canta la chitara, scrie poezii. Ne-a adus in exclusivitate povestea de viata a unui artist care i-a devenit prieten si model de perseverenta dupa ce a reusit sa invinga cancerul si prin arta.
"Totul este o poveste, de data aceasta o poveste frumoasa in care OMUL invinge!‘’, ne spune in exclusivitate pentru www.estiri.ro Mihai Dragomir, despre povestea lui Rene Kuntz, artistul care dedica fiecare lucrare in primul rand sotiei lui.
‘’In drum spre altarul cerului am trecut prin ceata si ploi, ninsori si varsari ale naturii, in ajunul unei zile nu cu multe sperante pana deunazi -21.12.2012. Am parcurs cei 2000 de kilometri pana la destinatie. Am ajuns in plaiul linistii de mai apoi, de unde lumea parea ca a inmarmurit, la 12 km langa Freiburg, in Germania, si ce-i drept nu fara peripetii ci cu doua mari incercari la care am fost suspus de Divinitate pentru a putea obtine un nou permis de sedere in calendarul lumii. Intalnirea emotionanta si revederea cu niste oameni deosebiti, plini de daruire, respect si creativitate, unde am intalnit modestia si naturaletea, intelepciunea si iubirea deopotriva m-a facut sa vibrez. Am deschis ochii ai am vazut lumina zilei, soarele mi-a atins usor fata si atunci mi-am zis: Da, traiesc si merg mai departe! Inca o data am vazut viata cu alti ochi si din alta perspectiva - Merita cu adevarat sa traiesti ! Am invatat din nou cum sa traiesc de la Rene. Rene Kuntz a trect invingator peste barierele vietii, vindecand in masura mai mare decat doctorii un cancer nemilos. Munca, daruirea, pasinea pentru ceea ce face si credinta l-au vindecat. Da totul pentru fiecare bucatica de lemn, sfoara sau pensula de lipici iar minunile ies pe rand din mainile lui. Natura ii este un aliat puternic cu inspiratie si materiale de lucru. Perseverenta si pasiunea pentru fiecare lucru facut cum trebuie are finalizare cum putine lucruri au - mana omului invinge prin frumos orice tehnologie pentru ca fiecare piesa vorbeste , fiecare bucatica lucrata devine arta pura si are suflet. Credinta ca intr-o zi totul o sa fie bine l-au ajutat pe Rene Kuntz sa invinga ! Familia i-a fost alaturi neconditionat moral si financiar dar arta si pasiunea nemarginita pentru ceea ce face au avut un rol determinant in reusita lui. Elen, sotia lui, isi aminteste ca Rene mereu ii spunea :’’Elen, eu o sa fiu cunoscut in lumea asta, nu stiu cum dar o sa fiu cunoscut...’’.
Casa ii este plina de lucrari unicat, iar atelierul este antrenamentul lui de dimineata. Daca il intrebi pentru cine sunt lucrarile raspunde senin, spunand ca toate sunt pentru sotia lui. Din cap pana in picioare plin de aschii si rumegus de lemn Rene zambeste satisfacut dupa fiecare ora petrecuta in atelier, fara sa simta oboseala muncii depuse. Am pasit timid pragul atelierului iar mirosul lemnului mi-a invadat corpul. I-am fost recunoscator pentru ca m-a primit in ‘’casa lui’’, unde am petrecut clipe unice si am vazut cu cata usurinta minunile ii ies din maini. Nimic nu este lasat la voia intamplarii, omis sau nefinisat: corabii, carora nu le lipseste munitia, iar fiecare nod de franghie in miniatura este facut exact ca la carte, flori delicate din lemn care parca abea au inflorit ... totul este o poveste, de data aceasta o poveste frumoasa in care OMUL invinge!‘’, ne-a povestit Mihai Dragomir.
O lectie de viata din care ar trebui sa invatam si noi!