Senatorul Nicolae MOHANU a sustinut o declaratie politica intitulata: Familia sustine societatea. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Ziua de 15 mai a fost declarata de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o Rezolutie data in septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului si sustinuta de Patriarhia Romaniei, ziua de 15 mai a devenit oficial Ziua familiei romane.
Cu ocazia acestei zile, Secretarul General ONU a tras un semnal de alarma aratand ca dificultatile financiare si cresterea numarului de someri din intreaga lume au un impact negativ in decizia tinerilor de a-si intemeia o familie. In acest context, oficialul a facut apel la guvernele internationale pentru acordarea de sprijin prin proiecte care sa sprijine familiile proaspat intemeiate si sa protejeze drepturile acestora.
Familiile sunt nucleul de baza a societatii â€" ne nastem in familii, iar cei mai importanti ani in dezvoltarea noastra sunt petrecuti in caminele noastre. Dar fiecare viata de familie este diferita, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interactiune diferite si, indiferent de aceste aspecte, trebuie consolidata si sustinuta. Vietile noastre sunt atat de agitate, incat Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a constientiza, a incetini acest ritm si de a petrece timp cu familiile noastre.
Avand un climat economic si de afectivitate vaforabil, ele pot conduce spre binele comunitatii. O familie puternica poate ajuta la reducerea saraciei, la promovarea egalitatii si la sustinerea drepturilor omului. Sprijinirea familiilor este cruciala pentru realizarea potentialul lor maxim.
Aceasta zi ar trebui sa reprezinte pentru noi toti o ocazie de sarbatoare, de liniste si pace in cadrul fiecarei familii. Sarbatorirea acestei zile are o mare importanta pentru comunitatea internationala, care acorda sprijin in mod constant si contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ si social in vederea cresterii rolului familiei in viata sociala.