Senatorul Arcas Viorel i-a adresat o intrebare Ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas. Subiectul intrebarii:
Plata amenzilor rutiere...din ciclul "gandire cu premeditare".

Daca eu as incalca in fiecare luni dimineata, cand vin spre Bucuresti, limita de viteza sau vreo alta regula de circulatie, nu as putea beneficia niciodata de prevederea legala a injumatatirii cuantumului amenzii daca plata se efectueaza in 48 de ore. Iar la fel ca mine sunt multi altii care isi petrec o mare parte din saptamana in afara orasului de domiciliu. De ce? Pentru ca de ceva timp amenzile rutiere se pot plati doar acolo unde ai buletinul. Dar daca in localitatea de domiciliu te intorci doar peste 10 zile? Sau chiar peste 30 de zile? Acest lucru nu este in regula. Inseamna ca legea se aplica discretionar.
1. Va rog sa-mi spuneti care este logica dupa care amenzile rutiere au ajuns sa se incaseze legal doar in localitatea de domiciliu?
2. Si, in aceste conditii, cum pot beneficia cei plecati mai mult timp din localitatea de domiciliu de prevederea injumatatirii cuantumului amenzii daca plata se face in 48 de ore?