dietetik.ro: Cat inseamna 2000 de calorii?

O femeie activa are nevoie de aproximativ 2000 de calorii zilnic. Aceasta este valoarea care iti satisface necesarul energetic, fara riscuri pentru silueta. Dar cat inseamna 2000 de calorii? Daca stii sa alegi mancarea potrivita, daca ai idee despre valoarea calorica a alimentelor, in 2000 de calorii intra multa mancare. Dieta de 2000 de calorii este secretul unei vieti sanatoase, dar este fundamental ce mananci in aceste 2000 de calorii!
Incepe ziua cu un bol de grau integral sau alte cereale si lapte degresat, plus doua linguri cu afine, o banana mica si un pahar mic de suc proaspat de portocale, indoit cu apa minerala. Pana la serviciu te poti delecta cu o cafea cu zahar si lapte. La gustre o portocala, doua felii de sunca si o prajiturica cu fulgi de ovaz (sau alte cereale) si branza degresata.
Pentru masa de pranz, o felie de paine prajita cu fasole batuta, o banana, un pumn de caise uscate si o felie de paine cu branza degresata. Dupa-amiaza o cafea si doua bucatele de ciocolata, plus un bol de fructe proaspete. Pana la cina, un mar. Cina, in limita celor 2000 de calorii, poate contine cateva bete de morcov cu hummus cu putina grasime. La asta se adauga un castron mare de salata cu otet balsamic si sos de chilli dulce si o bucata de file de somon la gratar. Pentru un final dulce: un castron cu fructe cu iaurt degresat si un pahar vin alb, scrielifestyle.yahoo.com.
O varinata cu trei mese pe zi, tot de 2000 de calorii, inseamna: 80 de grame de cereale, doua linguri cu fructe de padure, o briosa, suc de portocale si o cafea cu o lingurita de zahar. Pentru pranz o ciorba de zarzavat, o salata de legume crude si o bucata de piept de pui la gratar, un bol plin cu fructe, un pahar cu lapte si doua prajiturele de ovaz, iar la cina, fasole verde, peste la gratar, doua linguri cu orez brun, salata, fructe, o portie de fistic (pana in 30 de boabe) si un pahar de vin.
Tot 2000 de calorii are si un meniu complet intr-un fast food. Concluzia este evidenta, iar decizia iti apartine!