(continuare)

• Sa fie clar: eu, unul, sunt pentru integritatea teritoriala a Ukrainei la toate azimuturile! Desi va fi un miracol sa mai ramana intreaga - cu o Rusie atata de agresiva! Nu trebuie sa revendicam nimica de la ei! Da, Polonia, are "vatra istorica", "leaganul istoric", mult inspre Estul Europei!, prinzand mare parte a Ukrainei! - ceva de prin Belarus! - si erau vecini cu noi, romanii! Dara "bolsevicii" le-au furat atata pamant! - intre septembrie 1939 - vara lui 1945! - in schimb le-au dat cam 102.000 km patrati, de pe la nemti, dupa 1945! I-au "recompensat" cu varf si indesat pentru pierderile teritoriale, atat de dureroase, suferite! A indrazni sa revendice EI, ceva pe la Est, inseamna sa le dea idei unor "nemti", prin viitorime! Mai putem spera, in extremis, ca Peninsula Crimeea va fi un soi de "enclava", "condominium" ukrainiano-rusesc!? Dar poate va ramane tara intreaga! Poate!? Poti sa-i mai opresti pe acesti rusi "hulpavi"?!
• Niste caraghiosi de americani si occidentali au dat "apa la moara" unui Putin! Sa incepi o "blocada" economica, comerciala, contra Rusiei poate i-ar mai speria pe rusi?! Pe asta tot pedaleaza si C. Tannock. Un gen de "blocada continentala", as sugera eu! - ca aceea impotriva imparatului Napoleon!, inceputul secolului 19 - "blocada" eficace multa vreme, dar "sparta" de Rusia Tarista, intr-un final! Ca, altfel, as intreba eu : Cine ar cuteza sa riste viata macar unui singur "grenadier", pentru Ukraina?!
• L-am mai citit adesea pe Tannock asta, si-mi placea. Azi, in analiza de fata, cam bate campii! Aproape ca indeamna NATO sa intre-n razboi cu Rusia! Merita sa declansezi o conflagratie militara, ca sa aperi niste neghiobi de ukraineni care pre limba lor stau sa piara?! E o neghiobie a americanilor. Destepti - dar si incuiati, cantonati in politica de bloc specifica unui Razboi Rece, 1947-1989. De pe la Zbigniew Brzezinski asta, americano-polonul, au pornit multe prostii! Destept tare, dar in ura lui fata de rusi - polonez nascandu-se! - si multe prostii a mai spus! Ca tot ii voi fi citit vreo 4-6 lucrari! Le am prin biblioteca personala. Cum poti fi si atata de destept dar si aata da prost in acelasi timp?!
• Razboiul Rece s-a incheiat de muult! Ai facut 85 de ani, "dajaba". Zbigniew Brzezinski flutura prin anii 93-97 "marea strategie de politica mondiala" : incurajarea unui "pluralism geopolitic" in spatiul ex-sovietic! (a se citi : tot soiul de ghimpi -adversari - in coastele rusilor). Zbigniew Brzezinski tot striga batator la ochi in directia vreunei "nesperate spargeri" a Rusiei, lui Boris Eltsin, 1990-2000. Zbigniew Brzezinski incuraja un "mare actor international - Ukraina. Si dascalul meu, cu care mi-am luat licenta, dr. Mihail E. Ionescu, stralucit specialist intr-ale politicii internationale; intr-ale securitatii internationale si nationale, multa vreme directorul Institutului pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara (ISPAIM), mare cap, general de brigada prin Marele Stat Major, roman, tot imbratisa "nazbatia" asta a lui Brzezinski, suparandu-se o vreme ca l-am contrazis vehement! Ma rog, imi pusese omu 10, dar nu i-a placut ideea mea ca ar fi mai intelept sa se trateze cu un singur centru de putere (Rusia), neimixtindu-ne prin "sfera de influenta", "glacisul strategic" al Federatiei Ruse (spatiul ex-URSS in linii mari, excluzind balticii); ca si SUA isi arondase o "curte din spate", prin sec. XIX-XX (extinderea hegemoniei asupra unor state ale Americii Centrale si America de Sud). Unde este astazi marele actor international, Ukraina, bai Dom Prof. univ. dr. M. E. Ionescu?! Ca e in pragul dezagregarii teritoriale, din nefericire!
• Americanii au dat numai din goarna - ca bani prin Ukraina n-au bagat! Ci, doar atata cat sa-i dezarmeze nuclear, din ce-mi amintesc. In rest, "texte", "hau-hau-ri!" O suma de "specialisti" vor sa reinvie teoria "cordonului sanitar!" de pe la 1920-1930, asa, incurajand sa se tina "bat" o suma de state pe acea fasie pornind de pe la Baltica la Marea Neagra (Tarile Baltice, Polonia, Romania si Bulgaria si alti "faliti"). Intorceti-va in anul 2014! Inapoi in viitor! Nu mai va retransati in timpuri revolute!, nu de alta, dar exact acuma 100 de ani, in 1914 - a inceput Primul Razboi Mondial, 1914-1918 ! Dati-va cu apa pe ochi!
• Vrei sa bagi si Ukraina in "cordonul sanitar"?! Pai atunci hai s-o rupem in doua! - ca "fisia" aia separa tara-n doua, pe linia Niprului, pare-mi-se. Cum ii mai mananca spatele pe unii!! TU, State Unite!, la ce incurajezi propensiunea spre NATO a unor "parliti" ca Georgia sau Ukraina?! Cand ai alt adversar mult mai de temut (China!). Cand ai atatea alte griji! Cand nu mai esti de mult o superputere, "unipolara". Militar da, dar economic?! Avem tot mai profilat un sistem international de state, "multipolar", cu noi "actori" in ascensiune: China, Rusia, India, Indonezia, Brazilia, Mexic!! Cand tu ai o datorie exact cat PIB-ul tau de 15.000 de miliarde de "parai"! "Capra raioasa care tine coada pe sus!" Pai in 2017-2018, China va fi prima economie a lumii, Yankee Doudle! Ba, mari tampiti mai sunteti!
• Speram ca asta amarata Ukraina sa se mai salveze! A "pierdut" pe mana unor occidentali lamentabili, "imbarligatori"! Gargaragii! Baga bani in calici si apoi instaurezi si "democratia liberala"! Nu le mai predica vorbe-n vant!, "In Desert!"- dar economic ii lasi la cheremul unor balsoi, de ani si ani de zile! Ii indemni sa vina "sa ia electricitate" (lumina!) de la Europa Occidentala?! Pai astia-s in "bezna economica" (intuneric!) de vreo 5 ani, ca un sef al vreunei Banci centrale britanice ne lamurea ca am fi abia in mijlocul crizei!?
• Vorba "ratatei" aleia de V. Nuland (USA), interceptata de serviciile secrete ale rusilor : "Fuck the UE!" (altfel, imi vine sa spun si eu ca : Rade harb! (americanii!) - de oala sparta! (UE). Cand tu stii ca la Est de Nipru ai aproape o jumatate de tara "pro-rusa", cu atatia rusnaci, locuitori! - cum lasi "puterea politica" pe mana catorva "cretini" : boxerul Vitali Kliciko, legendar, urmarit de mine in multe meciuri! - ca si fra-su, Vladimir! - dar ei stiu doara sa dea "cu pumnul"! Ca aici, sus, "la tete" n-au nimica!? Suna a sec! Cum mergi pe mana unei escroace internationale de talia unei Iulia Timosenko?! O mafi-hoata! Cum incurajezi niste "zarghiti" de ultra-nationalisti ucraineni - facuti praf si de prestigiosul "The Washington Post", cand stii prea bine ca vreo "jumatate de Ukraina!" a fost tocmita furandu-ni-se noua, ROMANILOR, pamanturile sfinte, strabune, stramosesti!? Cand stii ca a mai mare parte ai primit-o in dar de la rusnacii jefuitori, care au impartit miseleste Polonia prin acel Pact secret sovieto-german din 1939?! Cand Cehoslovacia are niste drepturi istorice?! Ba si Lituania, marea Lituanie medievala! Cand si cum, cat, a existat un stat ukrainean?! Cateva zeci de ani! Asa ca taci ba din gura! Mai sunt "si boi" si enervezi pe rusnacii astia ... hrapareti?! Pre limba lor vor pieri!

(va urma)