Senatorul Leonardo Badea a sustinut o declaratie politica cu titlul: "Numirea procurorilor - un gest de responsabilitate - dincolo de sentinte publice si riscuri de imagine ". Textul declaratiei politice il puteti citi in continuare:

Nu mi-au placut niciodata excesele. Oriunde si oricum, am considerat ca ele agraveaza in loc sa aplaneze, dezbina in loc sa adune, creeaza mai multe probleme decat rezolva. Indiferent de natura lor (gesturi, reactii, discursuri), lejeritatea propagarii si incurajarii lor in spatiul public anuleaza dezbaterea rationala obligatorie.
In politica, felul acesta de a gandi lucrurile nu e intotdeauna cel mai "avantajos". Un anume echilibru in abordarea problemelor si refuzul de a trata intotdeauna orice subiect pe tonuri taioase ofera unora, cumva, din pacate, motivatia pentru a acuza, pentru a construi in spatiul public imaginea existentei unor intelegeri ascunse, pentru a manipula opinia publica si a anunta, asemenea falsilor "profeti" lucrurile cumplite ce or sa vina.
Trecand de la preambulul vag de mai sus la realitatea autohtona, am avut zilele trecute tabloul perfect al unui tip de abordare publica in raport cu o situatie concreta: numirea procurorilor. Subiect delicat, fara indoiala, cu implicatii majore in toate sferele de activitate, cu un context controversat si, in fine, cu o ploaie de sentinte la adresa unei persoane, Primul ministru Victor Ponta, care si-a asumat responsabilitatea deblocarii unui sistem de interimat continuu si perfid.
Ce a facut ministrul interimar al Justitiei, Victor Ponta? A inaintat o serie de nominalizari care, de neimaginat pentru unii! nu au facut si nu fac parte din sfere sau cercuri apropiate PSD/USL, asumandu-si in mod constient riscuri de imagine personala pentru interesul comun al unui semnal credibil pe plan international. Primul pas a fost facut, ramane ca persoanele nominalizate sa dovedeasca ca sunt dincolo de disputele politice. Numai asa vom avea o sansa reala pentru proiectul de modernizare al statului. Nu sunt cuvinte mari aruncate la intamplare, ci esenta unui demers matur, adaptat contextului. Spunea cineva mai intelept decat noi ca "maturitatea nu tine de varsta, ci de ancorarea in realitatea in care traim". Ori nu e asta ce a facut Victor Ponta?
Desigur, a fost mai la indemana sa se strige: Ponta, egal cu Basescu! si toate variatiunile pe subiect. Și s-a strigat non-stop pe alocuri, fara pauza de respiratie. Haideti sa intelegem demersul pe fondul lui, haideti sa privim dincolo de marginimea impulsurilor si a talibanismului politic, haideti sa vedem big picture, haideti sa intelegem ca un adevarat om de stat pune mai presus intersul national fata de interesul politic de partid! Pentru ca, altfel, ne vom trezi epuizati intr-o singura lupta, pierzand, de fapt, razboiul. Exista o maxima celebra care spune "eu pot sa gresesc, tu poti sa ai dreptate, dar noi, impreuna, avem de gasit o solutie" , e cazul sa o intelegem!
P.S: Nu am mai auzit nimic dinspre doamna Monica Macovei cum ca USL isi doreste sa vina la putere ca sa puna mana pe DNA si sa blocheze lupta anticoruptie.