MAGAZIN : De ce nu va exista o desecretizare (Autor : DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Redfern numeste istoriile de felul acesta, care circula printre fanii OZN cu mai putin discernamant, o gramada de rahat. Isi poate oare imagina cineva cu adevarat - se intreaba el - ca o rasa atotputernica de fiinte, venind dintr-un sistem solar indepartat, sau dintr-o alta galaxie, ar avea vreodata nevoie de un pact pentru a-si atinge obiectivele? Desigur ca nu! Ei ar putea face orice le-ar trece prin minte sa faca, iar pamantenii n-ar avea absolut niciun mijloc, pentru a-i opri sau a-i influenta in vreun fel.
Deci, nu ne confruntam, de fapt, cu tratate, aterizari in fata presedintelui, sau cu nevoia de dezvaluiri, ci cu un fenomen care este atat de nepamantean incat urmeaza o cale proprie, care ramane practic de neinteles pentru noi toti.
In opinia lui Redfern, exista doua motive pentru care nu am avut si nu vom avea o dezvaluire OZN. Primul este ca indiferent cine anume se afla in spatele fenomenului OZN (extraterestri, entitati inter-dimensionale, criptoterestri, sau ceva cu totul dincolo de intelegerea noastra actuala), ei utilizeaza o abordare unica si hotarata in contactul cu rasa umana. Nu se pune problema unei invazii, asa cum prezinta mai multe filme SF. Abordarea lor este de a interactiona la nivel individual, intr-un mod intim, si doar cu anumiti oameni.
Un exemplu este expunerea la fenomenul OZN, avand drept elemente principale: intalnirile apropiate de un tip profund personal (cum ar fi rapirile), ori sincronicitati inexplicabile, sau vieti care, in unele cazuri, sunt schimbate radical, peste noapte.
Redfern subliniaza ferm: exista un fenomen real OZN si exista o agenda reala de lucru legata de acesta. Dar, este o agenda a carei finalitate ne scapa. Si nu se va produce nicio revelare, la nivel mondial, a naturii si intentiilor inteligentelor care se afla in spatele fenomenului OZN, pentru ca agenda lor nu prevede o astfel de revelare. Maniera ascunsa de schimbare a vietilor, la nivel individual, va continua, la fel cum se desfasurau lucrurile inca de pe vremurile in care fenomenul se manifesta sub aparenta unor: zei, ingeri, demoni, zane, spiridusi si cate altele.
Agentiile tacute
Ce anume vizeaza exact toate acestea, ce rezultate se urmaresc, este desigur, un mister. Dar, nu se intrevede niciun semn de schimbare la orizont. Oamenii vor continua sa aiba experiente remarcabile, care le vor schimba viata; le vor avea noaptea tarziu, pe portiuni singuratice de drum, sau in timp ce campeaza in padure, ori le vor avea chiar in propria casa. Dar extraterestrii nu o sa se aseze niciodata cu presedintele SUA la o discutie, la o masa cu o cafea si un croissant.
Al doilea motiv pentru care nu am avut si nu vom avea o dezvaluire OZN este ca acea agentia din umbra, la care se facea aluzie mai sus, nu va divulga niciodata nimic. Ei stiu, si sunt pietrificati de faptul ca fenomenul OZN, asa cum am mentionat, are capacitatea de a interactiona, la un moment dat, cu practic oricare dintre noi, in mod direct, si poate modifica perceptiile noastre individuale, mentalitatile, si tot viitorul. Si cei din spatele acestui fenomen nu actioneaza agresiv, sau printr-o divulgare catre toata lumea, ci intervenind in mediul nostru personal exact la modul pe care il cred de cuviinta. Si sunt de neoprit.
Agentiile militare - pe toata suprafata planetei - sunt obisnuite sa aiba de-a face cu potentialii dusmani intr-un mod pe care il pot intelege. In cazul in care fenomenul OZN ar ameninta sa opereze la modul ilustrat in filme precum Ziua Independentei sau Razboiul Lumilor, ar fi ingrijorator, dar militarii ar intelege macar cu cine anume au de-a face. Din pacate, ei stiu doar ca exista ceva acolo, ceva extraordinar de neobisnuit, profund derutant si de neinteles. Iar faptul ca acest ceva poate selecta, ca printr-un gest al mainii, pe oricare dintre noi, si apoi sa ne transforme, ingrozeste detinatorii secretului.
Prin urmare - scrie Redfern - iata, pe scurt, motivele pentru care nu va avea loc nicio divulgare:
(a) fenomenul functioneaza intr-o maniera si cu o agenda, care nu presupun o divulgare si
(b) persoanele a caror sarcina este sa ne apere de toate acestea sunt, sincer, ingrozite de ideea de a spune oamenilor ceea ce stiu ori banuiesc.
Cei din miscarile DEZVALUIREA OZN, care continua sa reclame dezvaluirea unor secrete ale eventualelor colaborari intre guverne si nepamanteni, au nevoie - incheie Redfern - de un pumn solid in fata pentru a se trezi la realitate si a intelege ca aici nu este vorba doar despre incercarea de a obtine ca guvernul sa ne spuna adevarul. Este ceva mult mai profund decat atat.