Agerpres informeaza ca Politia Romana a declansat o actiune de proportii in judetul Neamt, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale si pentru depistarea urmaritilor general, date fiind ultimele evenimente produse la Piatra Neamt.
Intitulata "Neamt in siguranta", actiunea este coordonata de comisarul sef Mihai Pruteanu, adjunct al Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
Au fost implicate in actiune toate fortele Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, jandarmii din Neamt si Bacau dar si efective numeroase de politisti din Bacau, Vaslui, Iasi si Harghita.
"Prin aceste actiuni se urmareste transmiterea unui mesaj real cetatenilor din judetul Neamt cu privire la faptul ca spatiul public si strada sunt sub controlul fortelor de ordine si nu a elementelor infractoare", a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul principal Catalina Badeanu, purtatorul de cuvant al Politiei Neamt.
Sambata dimineata, un magazin din centrul municipiului Piatra Neamt a fost incendiat de persoane necunoscute. Duminica, in jurul pranzului, doi frati au fost impuscati intr-o cafenea din centrul orasului. Una dintre victime a decedat. Asasinul a fost prins la 24 de ore de la comiterea faptei si a fost arestat preventiv.
Politistii se asteapta ca la Piatra Neamt sa vina interlopi din toata tara pentru a participa la inmormantarea lui Gheorghita Mararu, ucis duminica.