Realitatea.net informeaza: Un proiect de lege care a plecat de la Camera Deputatilor spre Senat propune o modificare a Codului Rutier care ar putea fi o veste buna pentru toti soferii din Romania.
Initiatorul modificarii Codului Rutier propune ca, in cazul suspendarii permisului, restrictia impusa de conducere exact 15 zile sa fie eliminata, iar conducatorilor auto sa le fie lasata posibilitatea de a alege cate zile doresc sa conduca cu dovada, maximum admis de lege fiind de 15 zile, scrie Capital.ro
Propunerea vine in contextul in care, in momentul de fata daca un conducator primeste o suspendare de 30 de zile, iti va putea recupera permisul de conducere, in mod concret, dupa 45 de zile. Acest lucru este posibil din cauza fatului ca trebuie cumulate si cele 15 zile obligatorii in care acesta poate conduce cu dovada.
"Consider ca aceasta prevedere legislativa este abuziva, restrictiva si care limiteaza posibilitatile conducatorului de a intra in posesia permisului de conducere dupa o perioada mai mare decat cea prevazuta de lege.
Mai mult, in cele 15 zile in care se poate circula cu aceasta dovada, conducatorul nu poate parasi tara, intrucat documentul nu este valabil pe teritoriul altor state din UE", se arata in expunerea de motive a initiatorului.
Acesta este de parere ca persoana trebuie sa fie libera sa decida daca se va folosi de acest document timp de 15 zile sau daca doreste ca perioada de suspendare sp curgă exact din ziua in care i s-a ridicat permisul, urmand ca in 30, 60 sau 90 de zile să inceapa demersurile pentru recuperarea permisului.
"Consideram absolut necesara si benefica aceasta modificare de ordin legislativ, care vin in sprijinul tuturor conducatorilor auto din Romania", se mai arata in text.