"Saptamana viitoare, in sedinta de Guvern, va fi un capitol special despre bolile rare, care sunt un element de noutate. Asta inseamna ca va fi si aprobat si publicat. Sunt multumit numai dupa ce vom termina cele sase centre regionale", a spus Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Acesta a vizitat astazi Centrul de boli rare NoRo de la Zalau si s-a aratat extem de incantat de cum arata acesta.
Intrebat de jurnalista Alexandra Manaila despre testele genetice care ar trebui bugetate, acesta a precizat: "Da, ma gandesc si la acest aspect! Important este sa gasesc si resursa financiara. Ati vazut ca si pentru medicamente am gasit banii, dar cred ca daca lucram impreuna si cu mare atentie vom reusi acest lucru".
"Romania trebuie sa treaca si la tratamente inovatoare, de exemplu pentru hepatita C. Nu va fi o delimitare, ci o inlocuire a unui tratament care este deja depasit. Probabil ca unele vor trece intr-o treapta inferioara de compensare. Dar important este sa acoperim bolile care au nevoie de compensare", a mai spus Nicolae Banicioiu.