Jurnalul National : Liviu Voinea: "Pensiile marite cu 4 la suta se platesc in februarie"

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a vorbit in editia de luni seara e emisiunii "100 de minute", de la Antena 3, despre majorarea pensiilor cu 4%, masura implementata deja pentru toate cele 12 luni ale anului 2013.
"Este vorba despre aproximativ 500 de milioane de euro, o cheltuiala suplimentara pe parcursul intregului an. Acesti bani sunt bugetati la o crestere de 4% a pensiilor", a declarat Liviu Voinea la Antena 3.
"Pensionarii isi primesc banii in februarie. Tot atunci primesc si diferenta pentru luna ianuarie, pentru ca in toate cele 12 luni ale anului 2013 pensiile sunt marite cu 4%", a adaugat ministrul delegat pentru buget.
"Legea pensiilor are o multime de neclaritati. Una din ele este ca indexarea se face cu rata inflatiei plus jumatate din cresterea salariului realizat. Ori acest realizat il da INS, in luna septembrie a anului urmator. (...) De aceea trebuie modificata Legea pensiilor, in sensul inlocuirii cuvantului 'realizat' cu 'preliminat'", a declarat Liviu Voinea, explicand astfel motivul pentru ca pensionarii nu si-au primit luna aceasta pensiile majorate.