Singurul targ de carte destinat exclusiv copiilor, miniLibri, va avea de anul acesta si editie de vara. Aceasta se desfasoara pe 8 si 9 iunie la Muzeul "Antipa". Targul va fi deschis intre orele 10.00-19.00, iar intrarea este libera. Iubitorii de lectura vor putea sa aleaga cele mai frumoase carti pentru copii la preturi reduse cu pana la 35%, softuri educationale si e-readere.
Copiii vor fi asteptati cu multe surprize: jocuri, concursuri amuzante si multe cadouri.
De asemenea, copiii sunt invitati sa participe la atelierele organizate de Clubul Soriceilor de Biblioteca - activitati de scris, interpretare si ilustrare povesti, precum si la ateliere de teatru interactiv.
In plus, copiii care vor veni la miniLibri vor putea face schimb de carti. Cei mici isi pot aduce de acasa cartile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund varstei lor, iar de la targ, dupa negocieri chibzuite cu alti copii, vor pleca acasa cu povesti, legende si aventuri noi.
Nici in acest an, la cea de-a saptea editie a targului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni sa citeasca sau sa reinventeze povesti cu ajutorul celor mici.
Scopul acestui targ este sa starneasca interesul copiilor pentru citit si sa transforme lectura intr-un mijloc de relationare intre parinti si copii.
"Prin MiniLibri ne propunem sa aducem in mod firesc copiii mai aproape de carti. CEDP Step by Step acorda educatiei timpurii, perioada cea mai spectaculoasa de dezvoltare a copilului, o importanta foarte mare. In acest context, miniLibri, primul targ de carte pentru copii organizat in Romania, vrea sa aduca in atentia publicului romanesc importanta lecturii incepand de la varstele cele mai mici. miniLibri ofera atat copiilor, cat si adultilor o experienta minunata, un loc unde mirajul povestilor va deveni pentru doua zile realitate", spune Carmen Lica, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.
"Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este onorat pentru oportunitatea de a se implica in acest proiect, mai ales pentru ca, in fiecare an, pe langa proiectele deja traditionale, Muzeul lanseaza si programe noi pentru copiii de toate varstele. Credem că o zi petrecuta la "Antipa", in expunerea permanentă a Muzeului sau intr-una dintre expozitiile temporare, incheiata cu vizitarea unui targ de carte dedicata copiilor nu poate fi decat o modalitate de a-i incuraja pe cei mici sa foloseasca informatiile legate de lumea inconjuratoare, indiferent care ar fi sursa lor: vizuala, tiparita, auditiva", spune dna dr. Aurora Stanescu, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa".