Dupa mesele pline cu bunatati de sarbatori iata cateva sfaturi si recomandari oferite de renumitul Prof. Antrenor Fitness Specialist Mihai Dragomir - creatorul singurului concept de fitness anti aging din Romania - Cardio Mix, pentru a reusi sa reintrati in forma cat mai rapid.
Adauga o lingura de fulgi de orz in iaurtul de dimineata sau in lapte. Acestea iti vor furniza proteine. Fibrele sale absorb lichidele, odata ajuse in stomac absorb mai multe grasimi si zaharuri si regleaza intestinul.
Bea o ceasca de ceai verde dimineata la micul dejun - astfel stimulezi metabolismul . O ceasca de ceai pe zi consumata timp de o luna si jumatate mareste consumul grasimilor cu 4,5% datorita efectului creat de cafeina si flavonoizi
Mananca un iaurt simplu natural o data sau de doua ori pe zi. In urma unui studiu recent facut de francezi sa demonstrat ca iaurtul ajuta la slabire. Administrat unui grup de persoane obeze in fiecare zi acestea au slabit cu pana la 22% mai mult, comparativ cu un alt grup care nu l-a utilizat, datorita continutului de leucina care este un aminoacid fundamental pentru stimularea metabolismului.
Incepe micul dejun cu o lingura de lapte ( poate fi chiar si de soia) in care presari un strop de piper si scortisoara .Aceasta combinatie te ajuta sa arzi mai multe calorii si iti este de un real folos pentru controlul zaharului in sange.
Mananca frecvent linte , fructe de mare , carne macra fara grasime si spanac. Sunt bogate in fier, un mineral esential pentru transportul oxigenului si pentru muschii care au nevoie sa arda grasimi. Daca nu se consuma frecvent exista riscul sa ai un consum energetic slab si un metabolism lent.
Atentie - nu iti crea carente de apa in sezonul rece. In sezonul rece reduci inconstient consumul de apa si astfel favorizezi deshidratarea, fara ca macar sa iti dai seama. Toate reactiile chimice ale corpului inclusiv metabolismul depind de apa. In urma unui studiu recent s-a constatat ca un corp deshidratat arde calorii cu 2% mai putin .
Tineti permanent glicemia sangelui sub control. Ca sa reusesti acest lucru este suficient sa consumi cereale si derivatii integrali (orez, paine, paste integrale ) si sa eviti duciurile rafinate si bauturile zaharoase. In zilele cu mese festive etc. poti folosi acest truc : Ia cu tine seminte de coriandru si adauga peste mancare.
Mananca fasole o data sau de doua ori pe saptamana (impreuna cu paste integrale, orez integral sau legume si verdeturi). Datorita continutului de fibre, proteine, fier ajuta la intarirea musculaturii si arderea grasimilor eliminand kilogramele in plus.
Nu renunta la cafeaua de dupa masa - datorita cafeinei metabolismul se acelereaza chiar cu pana la 10-20% stimuland secretia de adrenalina. 4 sau 5 cescute pe zi impiedica obezitatea si diabetul si ard grasimile. Adauga in cel putin 2 cafele un strop de ardei iute ca sa poti arde mai multe calorii
Nu uita ca MISCAREA este garantia pentru viata ! Asa ca apuca-te de treaba ! Fii mereu in miscare !