Romania ofera celor indragostiti de natura peisaje uimitoare si trasee pe care putini isi imagineaza ca vor sau pot calca vreodata. Mihai Dragomir, renumitul antrenor fitness specialist, a dezvoltat in ultimii trei ani, sub umbrela conceptului de fitness anti aging Cardio Mix si a Campaniei Ia-ti Portia de Sanatate - Tabere de fitness, si Expeditii de Anduranta Cardio Mix in Muntii Calimani. Expeditia, aflata la cea de a treia editie, a avut loc intre 6-9 iunie 2013. Cu pasul calului au strabatut cele mai frumoase locuri din Muntii Calimani, locuri neatinse de piciorul omului, care le-au pus la incercare toate simturile si adrenalina. Calare pe husuli (cei mai buni cai pentru munte) "Olimpicii Cardio Mix", asa cum le place sa se numeasca, au pornit calare in Parcul National Calimani.
Iata ce ne-a raspuns organizatorul Mihai Dragomir, Promotorul Fitness-ului in Romania, despre expeditiile de anduranta pe care le organizeaza.

- A cata expeditie de anduranta Cardio Mix a fost cea de la Calimani?
Mihai Dragomir: Organizez din 2009 Expeditii de Anduranta Cardio Mix in Muntii Calimani, iar cea care tocmai s-a incheiat in 10 iunie a fost cea de-a treia editie.

- Cine poate participa la expeditiile de anduranta organizate de voi?
Mihai Dragomir : Practic poate participa oricine, dar nu oricine poate duce la bun sfarsit o astfel de provocare. Majoritatea celor care participa la acest gen de Expeditii sunt deja membri Cardio Mix cu vechime si experienta in antrenamente de anduranta, dar pot sa spun ca cei noi care se alatura se integreaza cu succes si ma declar satisfacut ca toti au reusit cu brio sa faca fata provocarilor si sa se autodepaseasca. Este cea mai mare satisfactie ca organizator si ca trainer pe care o poti avea : sa ii vezi multumiti, fericiti si satisfacuti ca au facut lucruri pe care nici nu si le puteau imagina. De fiecare data exploram noi trasee, incercam noi experiente.

- Ce presupune participarea la aceasta expeditie? Ce sporturi ati facut acolo?
Mihai Dragomir: Expeditia de Anduranta Cardio Mix , asa cum o spune si numele, este un test de anduranta, unde practic trei zile trebuie sa fii pregatit sa accepti faptul ca le vei petrece in saua calului strabatand muntii. Exista si programe adiacente care implica activitati sportive diverse, activitati care produc adrenalina si provoaca participantul sa isi invinga teama si limitele pe care pana la acest moment si le cunoastea (teoretic vorbind). Inveti sa calaresti, sa iti deschizi sufletul si sa te poti bucura de tot ce este frumos in jurul tau si sa exploatezi aptitudinile corpului uman si limitele de rezistenta.

- Trebuie sa fii bine antrenat si motivat ca sa participi la asemenea expeditii?
Mihai Dragomir : Nu ai cum sa nu fii motivat in fata frumusetilor naturii cu o echipa de profesionisti care te vegheaza si te sustine. Antrenat trebuie sa fii in primul rand psihic. Daca pornesti pe principiul oraseanului "nu fac asta ca mi-e frica" sau "eu nu vreau asta" este simplu, nu ai ce sa cauti in program. Dar daca iti doresti sa faci lucruri pe care nu visai ca ai sa le poti face vreodata, echipa Cardio Mix este cheia succesului ca sa le poti realiza. Deasemenea este adevarat ca succesul expeditiei se bazeaza pe antrenamentul si pregatirea fizica a celor care participa, pentru ca efortul depus este unul destul intens si solicitant.

- Cate kilograme poti slabi intr-o asemenea expeditie de anduranta?
Mihai Dragomir: Expeditia de Anduranta nu a fost gandita ca o tabara de slabit. Dar informativ, pentru ca vobim de anduranta, in functie de cat de mult se implica fiecare in activitatile pe care trebuie sa le desfasoare , se lasa pe coama multelui cateva kilograme (fiecare cate poate ... 1-3 kilograme. Oricum, sponsorul Exeditiei - Nutrizzia, "nu ne lasa" sa ne ingrasam - mesele sunt bine gandite si adaptate traseului. Produsele le puteti gasi pe www.nutrizziashop.com.
- Cu ce ganduri v-ati intors din expeditia Calimani?
Mihai Dragomir: Cu gandul si dorinta nestavilita de a pleca cat mai curand inapoi. Natura ne striga iar noi nu o putem refuza. Romania, acolo unde nu este intens locuita , este un colt de Rai pe Pamant. Traseele pe care le parcurgem in Expeditia de Anduranta Cardio Mix iti lasa o amprenta vizuala si sentimentala care te face sa tanjesti continuu dupa reintoarcerea la acele locuri si activitati. De fiecare data expeditia ( ca de altfel si alte evenimente pe care le organizez ) ma face sa lupt pentru a atrage cat mai multi iubitori de natura si de sport , miscare in aer liber , urmarind prin aceasta sa fac cat mai multi oameni constienti de importanta vitala a naturii.
- Care va fi urmatoarea expeditie de anduranta si unde se va desfasura?
Mihai Dragomir: Pregatesc cea de a patra editie a Expeditiei de Anduranta Cardio Mix in Muntii Calimani, nu departe de luna august a aceastui an. Pana atunci voi fi ocupat cu cea de a 10-a editie a Weekend-ului de Reformare Cardio Mix - Tabara de fitness care se desfasoara de trei ani in apropierea Parcului Natural Bucegi. Pentru cei care doresc sa participe, ii sfatuiesc sa se grabesca cu inscrierile (la Tabara de Fitness Weekend de Reformare din luna Iulie si Expeditia de Anduranta din august). Din pacate, locurile sunt limitate. Inscrierile se pot face prin email la [email protected], cu titlul evenimentului la care se doreste participarea.