AGERPRES : Michael Douglas crede ca sexualitatea sa ar fi fost cauza cancerului la gat de care a suferit

Intr-un interviu aparut luni in cotidianul britanic Ther Guardian, actorul american Michael Douglas (68 de ani), care a suferit de cancer la gat acum trei ani, pune aparitia bolii pe seama vietii sale sexuale.
Douglas, care detine rolul principal in cel mai recent film al lui Steven Soderbergh, "Behind th Candelabra", in care il interpreteaza pe pianistul gay Liberace, a spus ca boala de acum trei ani nu a fost rezultatul excesului de alcool sau tigari, ci ca a fost provocata de o boala transmisibila pe cale sexuala. "Fara sa intru in detalii, acest tip de cancer este produs de virusul papilloma uman (HPV) si poate aparea la cei care practica cunilingus", arata el.
"Doream sa stiu daca necazurile produse de faptul ca fiul meu era la inchisoare ar fi putut contribui la declansarea cancerului; nu, de fapt se datora unei boli transmisibile pe cale sexuala", afirma actorul.
Fiul cel mare al lui Douglas, Cameron, ispaseste o pedeapsa de zece ani de inchisoare pentru detinere si trafic de droguri.
Michael Douglas, de doua ori castigator al premiului Oscar, a dezvaluit in 2010 ca are cancer si se trateaza prin chimioterapie si radioterapie. "Trebuie sa merg regulat la control, o data la sase luni, dar totul este normal de doi ani", a spus el, adaugand ca "acest tip de cancer nu recidiveaza in 95% din cazuri".
Potrivit unor studii realizate de Facultatea de odontologie din Malmo (Suedia) si publicatia medicala The New England Journal of Medicine, exista cu adevarat o legatura de la cauza la efect intre practicile sexuale orale si cancerul la gat. HPV este si la originea a 99% din cazurile de cancer uterin, arata un studiu al sistemului de sanatate britanic (NHS).
Sotia lui Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones (43 de ani), s-a tratat in luna aprilie de tulburari bipolare. Actrita galeza, detinatoare a unui Oscar si a unui Academy Award in 2003 pentru rolul din "Chicago" de Rob Marshall, figureaza si ea in distributia unor filme de Soderbergh, ca "Traffic" (2001) si "Ocean"s Twelwe" (2004).