Incepand cu luna mai, in cadrul Spitalului Life Memorial, va functiona Centrul pentru Tratarea Tulburarilor de Statica Pelvina la femei.
Acest nou Centru ofera cele mai noi solutii medicale pentru rezolvarea disfunctiilor planseului pelvin, la femei. Afectiunile care vor fi tratate in Centru sunt: incontinenta urinara, prolapsul utero-vaginal, incontinenta anala si durerea pelvina.
MedLife vine astfel in intampinarea numarului mare de femei care se confrunta cu acest tip de probleme. In cadrul centrului, acestea pot apela la specialistii cu vasta experienta in domeniu, care le vor oferi un tratament individualizat, folosind cele mai moderne metode, minim invazive.
Rezolvarea problemelor de statica pelvina presupune parcurgerea unor etape de evaluare, diagnostic si tratament. Primul pas in evaluarea unei femei este consultul la medicul specialist, unde anamneza ridica suspiciunea diagnosticului.
Urmeaza examenul clinic, care urmareste evaluarea tonicitatii planseului pelvin, a pozitiei anatomice a peretilor vaginali anterior si posterior, a uterului, a stabilitatii jonctiunii uretro-vezicale. Ulterior, investigatiile paraclinice - examen sumar de urina si urocultura, ecografie perineala si transvaginala, confirma diagnosticul si orienteaza asupra alegerii modalitatilor terapeutice
In cadrul noului Centru se folosesc cu succes tehnici chirurgicale minim invasive, care pot repara ligamentele afectate, prin insertia unor dispozitive speciale, astfel ca refacerea formei si a structurii pot conduce la reluarea functiei normale.
Printre avantajele tratamentului chirurgical al tulburarilor de statica pelvina se numara: spitalizarea de scurta durata - 48 de ore, durerea postoperatorie scazuta, risc de retentie urinara postoperatorie scazut, revenirea la activitatea obisnuita in maxim doua saptamani.
Locatie Centru: Life Memorial Hospital Calea Grivitei, Nr. 365, Sector 1.
Programari la: 021 9646