Senatorul Florinel Butnaru a sustinut o declaratie politica intitulata "Rolul medicului de familie" , pe care o puteti citi in continuare.
Rolul medicului de familie il intlnim pe tot parcursul vietii, medicul de familie fiind primul "croitor" al copilului, al fiintei umane, pentru ca ii consemneaza in fisa dimensiunile in dinamica, ii "aproba" primul dintisor, este cel care decide daca poate merge in colectivitate.
Ii da primul tratament, surprinde eventuale agravari.
Ii urmareste dezvoltarea, ii surprinde eventuale probleme, ii da voie sa mearga in tabara si excursii, la handbal sau olimpiade.
Mai apoi il pregateste de scoala, il indeamna sa faca sport, si ii semneaza scutirile dupa ce il consulta cand este bolnavior.
Il sustine la examene, ii elibereaza certificatul prenuptial, primul concediu medical, dupa care il invata sa fie parinte si asa mai departe.
Medicul de familie este prietenul nostru.
De la mediul in care se naste, anturajul in care traieste, felul de viata, tipul de alimentatie, in toate etapele de dezvoltare MF poate interveni si poate oferi solutii.
Dar, nu poate oferi singur sanatatea..
De noi depinde daca mentinem aceasta relatie de prietenie.
Este necesar ca impreuna sa identificam resursele financiare necesare sanatatii. Este nevoie sa dam dovada de coerenta si stabilitate legislativa.