www.ziuadecj.realitatea.net informeaza: Directorul medical al Spitalului Elias din Bucuresti, Dana Safta, a relatat aseara, la "Jocuri de putere", emisiunea moderata la Realitea TV Cluj de clujeanul Rares Bogdan, ce a vorbit la telefon cu colegul sau Valentin Calu, aflat in avionul care plecase din Capitala, cu destinatia Oradea.
"M-a sunat prima oara la 16.34. Mi-a spus: ‘Ne-am prabusit. Sunt intins pe pamant si abia respir‘. Ulterior, mi-a relatat ca, dupa ce a constatat ca se poate misca, colegul meu a dat foc obiectelor din bagajul sau - papuci, halat, after-shave -, pentru a se putea incalzi", a povestit Dana Safta.
Directorul medical al Spitalului Elias a mai spus ca a vorbit cu Valentin Calu si dupa ce acesta si ceilalti raniti din avion au fost gasiti de echipele de salvare.
"Cum te simti acum?", a intrebat dr. Safta.
"Putin cam tavalit", a raspuns Calu.

Cine sunt medicii

Doctorul Radu Zamfir are 39 de ani si a absolvit UMF "Carol Davila" in 1998, cu media generala de promovare a anilor de studii 9,63 si media la examenul de licenta 10. Este medic specialist chirurgie generala din octombrie 2006 si lucreaza la Institutul Clinic Fundeni, in Laboratorul de Cercetare Chirurgie.
Valentin Calu are 42 de ani, este doctor in stiinte medicale si lucreaza ca medic chirurg la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Capitala, iar din 2007 este si purtatorul de cuvant al unitatii sanitare. Anterior, el a fost coordonator al Unitatii de Primiri Urgente de la Elias.
Catalin Pivniceru este medic specialist chirurgie generala la Spitalul "Sfanta Maria" din Bucuresti, iar Sorin Ianceu (37 de ani) este medic chirurg la Spitalul Municipal din Beius si face parte din echipa de transplant a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea. Ianceu a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj si se specializeaza in transplant.