Mariustuca.ro / Fascinant. Lacrimile sunt diferite de la o persoana la alta (Autoare: Magda Marincovici)
Maurice Mikkers, un fotograf olandez, a reusit sa demonostreze cu ajutorul unui microscop, ca lacrimile nu sunt identice. Din punct de vedere stiintific, lacrimile sunt de trei tipuri in functie de originea lor : lacrimi bazale, lacrimi reflexe si lacrimi emotionale. Fiecare lacrima are o vascozitate si o compozitie diferita.
- Lacrimile contin o varietate de substanta biologice, in special uleiuri, anticorpi si enzime in suspensie in apa sarata , explica Maurice Mikkers, fotograf si licentiat in analize medicale de laborator la Universitatea din Utrecht.
Intr-o seara petrecuta cu prietenii, lui Maurice Mikkers i-a venit ideea de a colecta lacrimile acestora. Si pentru a-i face sa lacrimeze, Maurice a taiat ceapa, a folosit piper din belsug, dupa care a colectat lacrimile de tristete sau de bucurie de la prietenii lui. Le-a colectat cu o pipeta speciala. Lacrima a fost lasata pe o lama pentru a se cristaliza, a studiat-o la microscop.
Fascinantele fotografii au fost initial publicate pe site-ul Medium.com. Maurice Mikkers a incercat astfel sa stabileasca daca structura lacrimilor este unica sau este diferita in functie de persoana de la care e colectata si de situatia care a provocat-o. Rezultatul este umitor : structurile evidentiate de microscop arata ca lacrimile pot fi radical diferite, de la o persoana la alta, dar mai ales in functie de situatia care a generat plansul.