Asociatia M.A.M.E. anunta lansarea proiectului Centrul Stelutelor - centru social de suport si recuperare destinat copiilor aflati in situatii de risc finantat prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, cu o finantare nerambursabila in valoare de 145.351,70 euro.
Proiectul are drept obiectiv acordarea de sprijin pe termen lung, prin crearea de servicii de suport si recuperare, pentru copii cu boli grave si copii care provin din medii defavorizate. Astfel, acestia pot beneficia de servicii de informare si indrumare, asistenta sociala, consiliere psihologica individuala si de grup, consiliere medicala, consiliere nutritionala, consiliere juridica, ludoterapie, logopedie, ateliere de terapie emotionala, kinetoterapie, precum si ergoterapie.
De-a lungul celor 6 ani de activitate in cadrul Asociatiei M.A.M.E. am cunoscut indeaproape problemele cu care se confrunta copiii bolnavi si parintii acestora si am venit in sprijinul lor prin proiectele derulate cu scopul de a le imbunatati calitatea vietii. Multumita finantarii primite prin granturile SEE 2009 " 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, pe o perioada de 14 luni incepand cu data de 1 martie 2015, vom putea oferi diverse servicii de suport si consiliere in cadrul Centrului Stelutelor, a declarat Maria Culescu, presedinte fondator al Asociatiei M.A.M.E.
De asemenea, Claudia Iliescu, asistent social in cadrul Asociatiei M.A.M.E. a subliniat gravitatea problemelor cu care se confrunta beneficiarii: ”Intalnim cazuri de copii bolnavi care au nevoie de sprijin in perioada de confruntare cu boala, precum si copii proveniti din medii defavorizate ai caror parinti nu au posibilitati materiale pentru a le asigura o viata decenta. Serviciile oferite in cadrul Centrului Stelutelor au scopul de a asista copiii aflati in situatii de risc, astfel incat sa aiba parte de o copilarie frumoasa si de o dezvoltare armonioasa.”
Pentru detalii suplimentare despre proiect, va invitam sa ne vizitati la Centrul Stelutelor din Str. D.I. Mendeleev Nr. 37, Sector 1, Bucuresti sau sa ne contactati la telefon: 021.315.01.89/ fax: 031.814.67.08.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009 " 2014. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org. Vizitati si www.fondong.fdsc.ro.

Maria Culescu: "Vrem sa mergem in scoli si sa vorbim despre marginalizarea copiilor bolnavi de cancer!"

"Este foarte important sa fim atenti la nevoile de natura sociala ale copiilor. Prin aceasta finantare am reusit sa sa ne extindem paleta de servicii si sa oferim zambete. Sunt si copii din tara pe care i-am ajutat si pe care nu i-am vazut niciodata. Trebuie sa fie bolnavi cu boala grava si care nu pot fi tratati in alta tara. De exemplu, cazul unei fetite cu paralizie cerebrala pe care am ajutat-o sa plece la o clinica din Franta, unde a fost operata. Vrem sa mergem in scoli si sa vorbim de marginalizarea copiilor bolnavi de cancer. Avem in vedere 5 scoli cu clasele I - IV, 5 scoli cu clasele V - VIII si 5 licee (unul dintre ele va fi un liceu din Ilfov si altul din Corbeanca). Aceasta idee ne-a venit atunci cand am avut un caz al unei fetite bolnave de cancer, care, atunci cand s-a dus la scoala dupa tratamentul cu citostatice, colegii de clasa i-au dat jos caciula si i-au scris cu markerul diverse lucruri pe cap", a spus Maria Culescu la conferinta de presa.
Claudia Iliescu - asistent social: "Rolul meu ca manager de caz e de a evalua situatia sociala pentru a intocmi un plan de interventie. Asociatia M.A.M.E. asista copiii aflati in situatie de risc. Le oferim consiliere. Am ajuns in momentul de fata sa lucram cu 140 de voluntari. Ma bucur ca in ultimii 2-3 ani s-au facut schimbari".
Gratiela Baias - nutritionist: "In perioada de boala organismul este supus unui stres foarte mare. Bolnavul poate suferi sindroame pluricarentiale care duc la o carenta a nutrientilor. Este foarte important ca parintele si copilul sa stie ca un regim alimentar e foarte important. Pentru parinti, boala copilului poate fi o prioritate. Vom organiza grupuri de suport pentru mame si workshop-uri. Trebuie sa evitam alimentele procesate, cu E-uri. Este importanta energia alimentelor locului in care traim. Riscam sa ne pietrificam, sa devenim roboti si sa nu mai iubim!".
Bogdan Goga - kinetoterapeut: "Un copil bolnav va petrece mult timp in pat si, din acest motiv, nemaimiscandu-se mult timp, muschii se vor atrofia si vor aparea anumite dureri. Rolul fizioterapeutului e de a intocmi un program de recuperare fizica. Aici exista o sala de kinetoterapie moderna unde ii instruiesc si pe parinti pentru a-si ajuta copiii".
Daniel Niculae - psihoterapeut: "Prin acest proiect se urmareste ca sansa copiilor sa se materializeze. S-a demonstrat ca psihoterapia poate imbunatati calitatea vietii. terapia este adaptata varstei si lipsei de interactiune. psihologul e implicat in procesul de asistare si evaluare. Asociatia M.A.M.E. organizeaza grupuri de suport".