Click.ro : Gigi Becali, deprimat in puscarie?
Obligat sa stea trei ani dupa gratii, patronul n-a mers la slujba de la capela Rahova
Gigi Becali trebuie sa ispaseasca trei ani de inchisoare, dar nu inseamna ca necazurile lui s-au incheiat. Omul de afaceri este citat luni in "dosarul Valiza", ceea ce ii poate aduce o noua condamnare. In aceste conditii, Becali nu mai are chef de nimic.
Desi duminica de duminica mergea la slujba, finantatorul clubul Steaua a lipsit duminica de la Liturghia tinuta in capela Penitenciarului Rahova chiar de PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.
"PS Varsanufie Prahoveanul merge periodic la penitenciarele Rahova si Jilava, pentru a savarsi Sfanta Liturghie", a precizat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica. Acesta a adaugat ca Becali nu a participat la slujba. Gestul i-a pus pe ganduri pe unii dintre apropiatii sai.

'Gigi e nevinovat'

Alexandra Becali, mama patronului de la Steaua, a fost pentru prima
data la slujba de duminica fara fiul ei

Imbracata complet in negru, trista si ingandurata, mama lui Gigi Becali a fost, ieri, la slujba de duminica, fara fiul ei, care se afla in inchisoare. Batrana de 83 de ani le-a spus jurnalistilor ca nu copilul ei ar fi trebuit sa fie inchis, ci "banditii aia".
Ca in fiecare duminica, Alexandra Becali merge la biserica din Pipera, la slujba. De obicei era insotita de fiul ei, Gigi, insa, duminica, pentru prima oara, ea a mers singura. Cu fata impietrita de durere si cu lacrimi in ochi, la inceput, a incercat sa ignore intrebarile jurnalistilor.
Insa, cand a iesit de la slujba, batrana a izbucnit: "Gigi e nevinovat! Nu copilul meu ar trebui sa fie inchis, ci banditii aia!". Apoi, s-a indreptat spre masina in care se aflau nepotii care o asteptau si au plecat impreuna spre casa.
Saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Gigi Becali la doi ani de inchisoare, in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia fiind una definitiva. (La cei doi ani se adauga 1 an prin contopire cu sentinta din dosarul hotilor care i-au furat masina lui Becali, acesta din urma fiind condamnat pentru ca i-a retinut si anchetat el insusi pe hoti!)
Becali s-a predat autoritatilor, la scurt timp de la anuntul deciziei ICCJ, si se afla, in prezent, in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, in sectia Carantina, unde va ramane 21 de zile. Luni, el se va prezenta din nou la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul "Valiza"