mariustuca.ro / Povestea despre tinerete fara batranete la Bella Medical SPA (Autoare: Magda Marincovici)
Pagina Bella Medical SPA: Magda Marincovici, una dintre cele mai talentate jurnaliste, atasata de multi ani de lumea medicala, a facut o vizita la Bella Medical Spa. Articolul integral pe www.mariustuca.ro

La Paris, inalnesti la tot pasul un institut de beaute, institut de frumusete. Initial, am considerat ca e cam mult numele de institut pentru ceea ce, in mod curent, noi numim salon destinat infrumusetarii. Abia, de curand, la Bucuresti, am priceput ca numele de institut nu-i gratuit, ci reprezinta un nou concept. Bella Medical SPA din Bucuresti este un veritabil institut de frumusete ce functioneaza pe malurile Dimbovitei, similar unui institut de beaute de pe malurile Senei.

Vila surprizelor frumoase
Bella Medical SPA este o povestea cu final dorit de oricine.
Povestea despre modul cum iti poti recupera tineretea se deruleaza intr-o vila primitoare si luminoasa. In cabinetul de consultatii te intampina Ina Sosoaca, medic dermatolog, si o oglinda de cristal imensa. Nu stii ce sa privesti mai intai: ochii calzi ai medicului sau oglinda sprijinita pe un perete. Privesti curios in oglinda-oglijoara, ca in poveste, si ea iti transmite adevarul gol-golut: fiecare rid, cearcanele, porii dilatati, gatul brazdat.
Medicul Ina, o rusoiaca frumoasa ca-n povesti, nascuta in Polonia, crescuta in Letonia, din parinti rusi, cu ochi inteligenti si calzi, concepe pentru fiecare un plan de tratament special, personalizat, in functie de starea de sanatate, varsta, sex, anotimp, ocupatie, programul zilnic.
- Ne adresam in special femeii care se apropie sau a trecut de 40 de ani, activa, preocupata de cariera, dar si de aspectul ei. Am creat acest spatiu de relaxare cu gandul la noi, la cele sau cei pentru care viata nu inseamna doar agitatie si proiecte, dar si grija fata de noi insine. Am alcatuit o echipa de profesionisti in medicina si terapie, precizeaza Andreea Berecleanu. Acum, este hotarata sa completeze echipa cu un psihoterapeut si un nutritionist.

Noul concept medical spa

La Bella Medical SPA medicina non-invaziva si cea mini-invaziva fac casa buna cu metodele spa. Nu-i nici o exagerare. De fapt, este un nou concept de medical spa, care presupune medici care fac proceduri medicale de intinerire, dar si de protejare a sanatatii.
- Colaboram cu domnul doctor Stan de la S Clinic, atunci cand se impune o operatie estetica. Daca pielea prezinta rozacee, este foarte obosita, afectata de tutun, acneica, se recomanda o pregatire a pielii pentru liftingul facial. Daca introduc inainte minerale, vitamine, perioada de refacere dupa lifting este mai usoara si mai scurta. In acest caz, conceptul de medical spa este destinat pregatirii pentru operatia de lifting. Dupa interventia chirurgicala, noi continuam aici cu procedurile de recuperare, ne explicul medicul Ina.

Aparate performante si tratamente eficiente

Bella Medical SPA este locul multor aparate performante si tratamente eficiente.
Mobilift, un aparat de ultima generatie, reda pielii densitatea, o hidrateaza din interior, intr-un mod placut si confortabil. Dar, cel mai important, mobiliftul este singura tehnica naturala care genereaza o crestere spectaculoasa a acidului hialuronic. Si asa pielea femeii, marcata de stres si de urmele varstei, devine mai supla, mai ferma, mai luminoasa.
Pelleve antirid este un tratament non-invaziv cu radiofrecventa care elimina ridurile, reda pielii elasticitatea si stralucirea. Medicul Ina spune ca radiofrecventa non-invaziva Pelleve este cea mai subtila metoda de regenerare a pielii si tratare a ridurilor, incepand de la varsta de 30 de ani. Procesul perfid de imbatranire a pielii este, in mod natural, incetinit, fara riscuri de alergii, fara dureri si perioade de recuperare. Si, foarte important, cu pastrarea intacta a trasaturilor.
Tehnologia Acoustic Wave Therapy (AWT) are efecte directe asupra acumularilor adipoase pe anumite zone ale pielii si stimuleaza fibroblastele in profunzime, restabilind productia de colagen si elastina. Procedura consta in aplicarea undelor acustice pe zona afectata: coapse, fese, burta, spate.
Endermologia cu Cellu M6 este un tratament modern, non-invaziv, extrem de eficient in combaterea celulitei indiferent de gradul acesteia, de remodelare a corpului. Principiul de functionare a aparatului in endermologie este asemanator unui masaj sub presiune - vacuum. Aparatul executa miscari de dute-vino pe suprafata corpului, contribuind, totodata, la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, la cresterea numarului fibroblastelor si stimularea productiei de colagen.
Ozoterapia este asociata cu multiple avantaje: efect terapeutic, antialgic, miorelaxant, este un puternic bactericid, fungicid si virucid. Medicul Ina o recomanda in afectiuni artro-reumatice, in cazurile de hernie de disc cervicala si lombo-sacrala, in patologii infectioase.
Dar totul ar trebui sa inceapa cu o detoxifiere a organismului, prin hidrocolonoterapie. Este o metoda inofensiva de eliminare a rezidurilor, de indepartare a aderentelor depuse pe peretii colonului. Aceasta terapie este o solutie eficienta contra balonarii, constipatiei, diareei si chiar a durerilor de cap, articulare si a oboselii cronice. De asemenea, vine in ajutorul persoanelor care urmeaza sa faca o interventie chirurgicala sau unele investigatii, cum sunt colonoscopie, biopsie.

Camera hiperbara
In aceasta vila, nu gresesc cand spun ca vedeta este camera hiperbara. Pentru ca, in tara, in afara celei de la Bella Medical Spa, mai exista doar una, dar si pentru ca ofera multe beneficii.
Camera hiperbara are ca principiu cresterea nivelului de oxigen din sange prin dizolvarea acestui gaz in plasma si inhalarea lui in concentratii mari la o presiune atmosferica cu mult peste limitele normale. Acest proces are actiune anti-inflamatorie si de regenerare a tesutului, cu multiple efecte benefice: vasoconstrictia arterelor mici, stimularea formarii de vase mici, accelerand procesul de vindecare, stimularea celulelor stem. Camera hiperbara este prescrisa in cazuri de fibromialgie, oboseala cronica, migrene, acufene, in unele ulceratii diabetice, venoase, rani post-chirurgicale, in paralizie cerebrala si tulburari de autism la copil, dar si in atac cerebral, Parkinson, Alzheimer, scleroza multipla, paralizie cerebrala la adult.

Autoarea povestii
Principala autoare a acestei povesti este Andreea Berecleanu. Evident, m-a interesat prin ce fire nevazute a facut pasul de la stirile pe sticla la o poveste despre medicina si spa.
- Aveam nevoie de o schimbare. In fiecare seara, prezint tot mai multe stiri cu crime, violuri, sinucideri, atentate. Sunt de formatie jurnalist, prezentator de stiri, dar si om intr-o permanenta cautare de informatii in domenii cat mai diverse. Am curiozitatea in ADN si e binevenita in meseria pe care mi-am ales-o. Asta ma face sa am privilegii, sa pot sa intreb si sa nu-mi fie refuzate raspunsuri. Ba mai mult, nu de putine ori, am avut sansa unor parteneri de discutii interesati sa lamureasca un jurnalist, doritori sa dialogheze, sa starneasca in mine alte intrebari. Asa cred ca am ajuns sa dedic ultimii ani sferei sanatatii.