Luca Andrei Iclodean, in varsta de 23 de ani, se numara printre cei 527 de oameni raniti in atacul armat din Las Vegas, in care 59 de persoane au fost ucise. Tanarul a fost supus unei operatii foarte dificile, ce a durat mai mult de trei ore,dar a trecut cu bine peste interventie, iar starea lui este buna.
Luca lucra la barul de zi de pe platorma din fata Hotelului Mandalay, in momentul in care Stephen Paddock a inceput sa mitralieze oamenii adunati la concert. Unul din gloante a ricosat si a intrat pe sub umarul stang al romanului, i-a atins coloana vertebrala si a trecut printr-un plaman. Medicii care l-au operat i-au taiat doi lobi din plamanul drept, iar operatia a fost un succes.
Starea lui Luca, internat la terapie intensiva, la Valley Hospital, este buna, este constient, poate vorbi, iar moralul sau foarte ridicat. Este sustinut de familie, dar si de Lia Robert, consulul onorific al Romaniei in Las Vegas, care l-a vizitat pe Luca in spital. Lia Roberts este, de altfel, care care asiguta legatura intre autoritati si familia tanarului roman.
Luca Andrei Iscodean locuieste de mai multi ani in Las Vegas, unde s-a mutat alaturi de parintii sai, de origine romana.
Mama lui Luca este cea care a anuntat ca fiul ei a fost grav ranit in atacul sangeros din Las Vegas. Dupa operatie, aceasta a publicat un mesaj pe o retea de socializare in care a spus ca Luca a avut cateva momente dificile dupa operatie, dar a trecut cu bine peste ele. Potrivit acesteia, tanarul s-a aratat impresionat de valul de mesaje pe care le-a primit pe reteaua de socializare, a inceput sa planga si a format cu mainile semnul unei inimi.