Senatorul Sorin - Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata "Problema logopediei", pe care o puteti citi in continuare.

Este luna septembrie. Pentru toata lumea aceasta luna se asociaza inevitabil cu inceperea anului scolar, fie ca avem copii la scoala, fie din cauza aglomeratiei din trafic, fie din cauza stirilor care nu intotdeauna prezinta bucuria acestui moment.
Cunoastem faptul ca la fiecare inceput de an scolar se depisteaza tot mai multe cazuri de copii care au probleme de vorbire, scriere si citire. Ceea ce nu nu am stiut pana acum se refera la faptul ca sistemul se confrunta cu o lipsa tot mai acuta de specialisti.
Exercitarea profesiei de logoped, la momentul actual, nu este clar reglementata. Specialistii din acest domeniu ii intalnim in unele spitale de copii sau in unele institutii scolare. Practic aceasta profesie este o struto-camila. Nu e nici psiholog (cu drept de libera practica), nici cadru didactic si nici cadru medical.
In Romania, logopedia exista doar ca meserie, existand in Nomenclatorul ocupatiilor dar nu se invata ca si specializare in facultati de profil.
Din aceasta cauza, logopedia se afla intr-o stare de precaritate sociala si institutionala, care a dus,in timp, la disparitia de specialisti si specialitati in institutiile publice.

Trebuie sa fim constienti ca logopedia trebuie sa fie recunoscuta sub raportul rolului sau social-economic, ea neservind doar individului cu nevoi speciale si familiei sale, ci si comunitatii.