DeCeNews: Gafa sau adevar? Declaratie ciudata facuta de presedintele ICCJ

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a facut joi o declaratie iesita din comun. Sefa Curtii Supreme a transmis ca modul in care sunt constituite completele de 5 judecatori nu poate fi suspectat de lipsa de impartialitate.
Livia Stanciu a fost intrebata daca a fost consultata de presedintele CSM, Adrian Bordea, cu privire la posibilitatea schimbarii completelor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acesta a spus de curand ca analizeaza modul in care poate fi schimbata legea in ceea ce priveste componenta completelor de la Instanta Suprema, pe fondul lipsei de impartialitate reclamate in ultima perioada, in contextul condamnarii mai multor oameni politici.
"Am inteles acum, ca mi-ati semnalat dumneavoastra aceasta problema. O sa iau si eu legatura cu domnul presedinte Bordea, sa vad daca a avut sau nu a avut o astfel de discutie cu dumneavoastra si daca a apreciat ca sunt sau ca nu sunt probleme cu privire la completele de 5 judecatori", a declarat presedintele ICCJ, citat de Mediafax.
Ulterior, Livia Stanciu a facut o declaratie cel putin ciudata. Ea a sustinut ca MODUL IN CARE SUNT CONSTITUITE COMPLETELE DE LA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE NU POATE FI SUSPECTAT DE LIPSA DE IMPARTIALITATE.
Chirieac: Ne-a confirmat ce stiam deja
Prezent in studioul Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac nu s-a aratat surprins de spusele Liviei Stanciu. El a transmis ca sefa CSM nu a facut altceva decat sa confirme ceea ce se stia deja.
Cum raspunde acuzelor aduse
Judecatoarea a comentat si acuzele potrivit carora instanta actioneaza la comenzi politice.
"Ideile care se incearca sa se induca uneori ca anumiti judecatori care intra in aceste complete, care reactioneaza la comenzi politice, afirmatii de genul acesta sunt de-a dreptul iresponsabile. Sunt mai mult decat grave si niciodata dovedit a fi macar un sambure de adevar in aceste afirmatii", a adaugat sefa ICCJ.