MEDIAFAX informeaza: 6 alimente pe care un specialist in toxiinfectie alimentara nu le-ar manca niciodata
Unul dintre cei mai buni specialisti in toxiinfectie alimentara a nominalizat 6 alimente pe care nu le consuma niciodata, printre care scoici sau fructe taiate, informeaza Daily Mail.
Bill Marler, un avocat din Washington, SUA, a petrecut ultimii 20 de ani studiind cauza imbolnavirii oamenilor cu bacteria E. coli, Salmonella sau alte afectiuni cauzate de obiceiuri alimentare, descoperind o serie de produse pe care nu le-ar consuma in veci, noteaza Daily Mail.
Marler spune ca a avut de-a face cu mai multe cazuri de imbolnaviri cauzate de animalele marine cu cochilie in ultimii cinci ani decat in ultimele doua decenii. Drept urmare, scoicile crude se afla in topul alimentelor pe care nu le-ar consuma niciodata. Specialistul sugereaza ca apele calde sunt vinovate de raspandirea unor microbi periculosi pentru organismul uman.
Fructele sau legumele taiate in bucati si puse la vanzare sunt alte alimente de care Bill Marler se fereste ca de ciuma atunci cand merge la cumparaturi. Acesta spune ca mancarea, cu cat este mai procesata, cu atat exista riscul ca aceasta sa fie contaminata.
Chiar daca pare putin probabil sa reprezinte un pericol pentru sanatate, semintele incoltite pot genera diverse tulburari digestive. Se pare ca in ultimii 20 de ani au existat 30 de focare de infectie cu Salmonella si E. coli cauzate de semintele germinate, iar mai multi experti au pus acest fenomen pe seama faptului ca semintele puse in apa calda pot crea mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Lista completa a lui Bill Marler cu alimente de evitat pentru a nu face toxiinfectie alimentara:
1. Scoici crude
2. Fructe sau legume taiate bucati si puse la vanzare
3. Seminte germinate
4. Carnea facuta in sange
5. Oua negatite
6. Lapte si sucuri nepasteurizate.