www.lumeareala.ro informeaza: Acum 3 ani (in iulie 2008) am inceput o colaborare cu Diperia - un portal de terapii complementare. De putin timp site-ul a disparut (si o data cu el, si articolele mele precum si alte sute de articole scrise de zeci de persoane, despre terapii complementare si spiritualitate). Am inteles ca site-ul a fost preluat de altcineva - momentan nu e functional si nu stiu daca isi va mai reveni...eu sper ca da, totusi :) - e o informatie de calitate uriasa acolo.
Insa cum aveam articolele salvate, le voi publica la mine. Primul in ordinea aparitiei la Diperia - despre oxigenarea celulara.
Sanatatea intregului organism depinde de sanatatea fiecarei celule. Practic, celula este 'organismul uman' in miniatura - fiind dotata cu receptori care sa capteze oxigenul, sa asimileze nutrientii, sa 'arunce' deseuri - asa cum si noi respiram, mancam si eliminam. Ca si pentru noi, cel mai important 'nutrient' pentru celula il reprezinta oxigenul. E nevoie sa curatam fluxul sanguin si sa reconditionam celulele pentru a respira cat mai 'profund'. In acest fel, ne vom simti din ce in ce mai bine !
Iata in continuare articolul din iulie 2008 (e bine ca in ultimul timp din ce in ce mai multi au constientizat si au scris despre acest subiect) :
Acum vreo 3 ani (cam prin 2005) a reaparut la noi informatia referitoare la alcalinizare, pH, apa ionizata si importanta lor in incetinirea procesului de imbatranire - lucruri de care vorbisera, cu 10-15 ani in urma, Valeriu Popa si Raul Dumitrescu. Acum ea este la moda - peste tot terapii, produse, sfaturi - ceea ce e foarte bine. Avem nevoie de cat mai multe lucruri ce ne pot imbunatati sanatatea -iar aceste informatii sunt printre cele mai valoroase.
Vom vorbi acum despre ceva asemanator intr-un fel cu alcalinizarea. E vorba de un Ca avem nevoie de oxigen pentru a supravietui nu contesta nimeni. Dar hai sa mergem la un nivel mai profund, in interiorul corpului, al celulelor, si sa vedem ce anume se intampla acolo.
Numerosi specialisti au recunoscut imediat legatura dintre cantitatea de oxigen ce ajunge efectiv in celula si gradul de sanatate al organismului. Oxigenul este un combustibil propice realizarii metabolismului celular eficient. Aparitia unei deficiente de oxigen in sange (ce il va transporta apoi la organe, tesuturi, celule) reprezinta punctul de plecare catre pierderea imunitatii si implicit scaderea rezistentei la bacterii, virusi, diversi paraziti ce infloresc in mediul anaerob (lipsit de oxigen). Aceasta duce la inceputul multor probleme grave de sanatate precum cancer, leucemie, activarea virusului SIDA, probleme ale sistemului nervos si inimii si altele.
Referindu-ne doar la cancer, este de la sine inteles ca mediul lipsit de oxigen este propice mutatiei celulei normale in celula canceroasa. Am putea spune, de fapt, ca lipsa unei cantitati suficiente de oxigen care sa poata fi absorbit, asimilat de celule constituie cauza esentiala, primara a oricaror forme de cancer. Acest lucru a fost demonstrat cu multe decenii in urma de catre dr. Otto Wartburg, castigator al Premiului Nobel, care afirma In urma experimentelor aflam ca o inhibare cu 35% a procesului de oxigenare este deja suficienta pentru a atrage dupa sine o astfel de transformare in timpul dezvoltarii celulei. Doar o treime lipsa din cantitatea necesara de oxigen si poti avea cancer ! E cutremurator, mai ales avand in vedere ca in orase cantitatea de oxigen din aer este doar 14-15 %, conform unor cercetari ! Foarte putin comparativ cu imensa cantitate de noxe si poluanti, ce stimuleaza mediul anaerob, acid, nesanatos din interior.

Cum remediem situatia?

Trebuie sa asiguram o circulatie buna a sangelui in sistemul circulator prin eliminarea depunerilor de pe peretii vaselor de singe. In acelasi timp, e necesara o crestere a nivelului de oxigen care circula prin sange, pe cale de a fi transportat catre celule. Exista mai multe moduri de a imbogati cu oxigen fluxul sanguin. Practicile energetice efectuate cu accent pe respiratie, indeosebi in aer curat de munte; apa ozonata ; apa ionizata ; suplimentele de oxigen biologic ; anumite concentrate lichide de minerale, aminoacizi, enzime - cu toate au un rol foarte important in acest sens.
Se pare insa ca metodele de mai sus nu sunt suficiente pe termen lung. Este nevoie in primul rand ca celula sa fie intr-o buna stare de sanatate pentru a fi capabila sa absoarba oxigenul si sa-l foloseasca in mod corespunzator. Deci avem nevoie de o hrana corespunzatoare, cu nutrienti care sa se asimileze cat mai bine la nivelul membranei, citoplasmei si nucleului. Dar in primul rand, cercetatorii au descoperit ca e nevoie de acizi grasi esentiali polinesaturati de tip omega 6 si omega 3, intr-o proportie cuprinsa intre 1:1 si 2,5:1, in jur de 3-4 grame zilnic.
Acestia constituie o parte integranta din structura si functia respiratorie a celulei, comportandu-se ca niste mici bureti ce absorb oxigenul din fluxul sanguin. Indiferent cat de mult oxigenam celulele prin celelalte metode, daca nu avem o cantitate suficienta de astfel de 'receptori' la nivel celular nu avem garantia ca oxigenul acumulat este si asimilat si utilizat in mod eficient.
Exista si pe piata romaneasca o multime de produse naturale destinate oxigenarii celulare (o simpla cautare pe Internet si le veti gasi). Sunt esentiale pentru buna functionare a organismului.
Si la sfarsit - o surpriza. Chiar daca nu au neaparat legatura cu oxigenarea celulara, va prezint (as putea spune aproape in premiera in mediile de medicina din Romania) patru 'substante' (sa le numesc asa) recent 'promovate' in lume si cu importanta covarsitoare pentru sanatate. Acidul fulvic, acidul humic, zeolit si nattokinase (voi scrie in viitor despre ele). Cautati pe internet detalii - nu pot decat sa spun ca e ceva atat de uluitor incat, se poate afirma, cu adevarat, ca incet-incet informatii 'ascunse' sunt date omenirii pentru a-si recapata sanatatea, vitalitatea, tineretea intr-un termen scurt. Si sunt convins ca vor apare din ce in ce mai multe in viitor - ceea ce este extraordinar de remarcabil !!!
P. S. 1 (iulie 2011) - intre timp zeolitul e la moda, acidul fulvic si humic - mai putin, nattokinase - deloc (au trecut 3 ani si inca n-a aparut la noi...??? mmmm :))) P.S. 2 - a aparut!
P.S. 3 - pe larg despre asta : in articolul din Nexus. Si apropo, am vazut niste cercetari care arata ca, cel mai aproape de raportul omega 6/omega 3 de 2,5 : 1 este uleiul de canepa (3 :1).
(Marius Stan) Articolul a fost publicat in Fiinta umana.