In perioada noiembrie 2014 - mai 2015, in cadrul campaniei Doneaza pentru cei care Salveaza!”, angajatii si clientii Lidl din toata tara au donat pentru a sustine cauza SMURD. In urma acestei actiuni, valoarea donatiilor a atins pragul de 100.000 de euro, suma suplimentata de catre Lidl cu inca 50.000 de euro.
Astfel, SMURD va putea pune bazele unei flote extinse, cu 5 motociclete de interventie urbana modelul BMW F 500 GPS. De asemenea, au fost achizitionate si 23 de echipamente speciale de protectie pentru personalul SMURD care va utiliza motocicletele in actiuni de interventie.
Cele 5 noi motociclete sunt dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordarii extrem de rapide a primului ajutor, dar si cu dispozitive de avertizare sonora si luminoasa si sisteme speciale de comunicatie.
Achizitionarea celor 5 noi motociclete presupune o crestere de minimum 200% a numarului de interventii. Timpul foarte scurt de raspuns al motocicletelor la interventie, de doar 3 - 5 minute in medie, comparativ cu media de aproximativ 8 minute a unei ambulante, au dovedit eficienta acestui serviciu.