Moshemordechai.ro: Liderul lumii libere

Ma scoate din sarite indaratnicia cu care, atunci cand vorbesc despre presedintele lor, americanii tin mortis sa-l proclame "liderul lumii libere". Pana la urma ce-i poate impiedica sa-i zica ce fel vor ei? Nici pe tigani nu-i poate nimeni impiedica sa-i zica bulibasei "regele romilor international", ba de-ai dracu’ ce sunt, uite ca si-au tras doua bucati rege plus coroana si burdihan!
Dincolo de pufuletii propagandistici (iar in hamburgarie propaganda e la mare pret!), e si un soi de natanga aroganta, in lauda asta cu "liderul lumii libere". Care lider? Care lume libera? Daca strigaturile cu "lumina vine de la rasarit" si "puterea sovietelor" erau gogonate, nici asta cu "liderul lumii libere" nu-i foarte departe. Mai intai pentru ca nu sunt convins ca libertatea chiar mai e o valoare pretuita in SUA, dupa Guantanamo, George W. Bush si Patriot Act. Apoi pentru ca apare ideea ca daca vrei sa faci partea din "lumea libera" tre’ sa-l recunosti drept lider pe presedintele american, astfel criteriile de evaluare a libertatii au fost brusc reduse la unul singur. De-a lungul timpului o linie intreaga de dictaturi (sustinute de Casa Alba) au facut cu mandrie parte din "lumea libera".
Mai exista si o problema de logica. "Lumea libera" nu participa la alegerea "liderului", ci i se livreaza, iar ea, "lume libera", il accepta in pozitie de drepti, ca altfel cad bombe. Si atunci cat de libera e lumea aia? Si cat de lider e cel despre care vorbim?
Altfel, noi sa fim sanatosi si lucerna verde. Si e bine ca avem lideri, lume libera si Gitenstein e membru in CA la Fondul Proprietatea. E bine. Dar cu libertatea ce facem? Libertate cand baga la magazie?