Mariustuca.ro / Lentilele bionice sunt capabile sa redea vederea 100% (Autoare: Magda Marincovici)
Profesorul Gareth Webb, specialist canadian, promite ca lentilele de contact si ochelarii vor deveni, in curand o amintire, deoarece a pus la punct lentile bionice intraoculare, care refac vederea cu o acuitate superioara. De aceasta promisiune ar putea beneficia toate persoanele care au probleme de vedere. Ocumetrics Bionic Lens este un dispozitiv de lentile bionice, care se implanteaza in ochi. Beneficiarul acestor proteze invizibile ar putea avea o vedere de trei ori mai buna comparativ cu vederea umana normala. Daca abia puteati vedea ceasul de la o distanta de trei metri, cu lentiele bionice, il veti putea vedea de la o distanta de peste 9 metri, citeaza spre exemplificare pentru CBC dr Garth Webb, reluat si de BFMTV.
Acest proiect, care constituie o mica revolutie, presupune implantarea in ochi a acestor lentile performante, in cadrul unei operatii simple, realizata fara anestezie, care dureaza doar 8 minute. Lentila devine operationala dupa 10 secunde de la implantare. Singura conditie pentru a putea beneficia de aceste lentile de ultima generatie este aceea de a avea o varsta de peste 25 de ani (varsta cand procesul de formare a ochiului este incheiat).
Aceasta performanta a oftalmologiei a fost prezentata in cadrul intalnirii anuale a Societatii Americane a Cataractei si Chirurgiei Refractive (18 mai a.c, San Diego). Cu aceasta ocazie, prof. Webb a prezentat rezultatele clinice efectuate pe animale si persoane fara vedere. Aceste lentile ar putea fi pe piata in urmatorii doi ani, in SUA.