Ele.ro informeaza: Nu toti parintii au dreptul (legal) sa aleaga numele bebelusului dupa cum doresc si in functie de ce le place.
Daca aveai impresia ca obtinerea acordului soacrei sau al taticului este cea mai dificila sarcina atunci cand te-ai decis asupra unui nume pentru bebe, afla ca unele tari au impus limite si legi clare cu privire la alegerea modului in care se va chema copilul.
Iata unele dintre cele mai ciudate legi de care trebuie sa tina cont parintii din Portugalia, America, Noua Zeelanda, Danemarca, dar si alte regiuni, atunci cand aleg numele viitorului copil!

Noua Zeelanda

Noua Zeelanda este o regiune care are legi clare cu privire la alegerea numelui copilului si o lista doldora de apelative interzise, care a fost completata ultima oara chiar in 2011, cand a fost adaugat numele Lucifer , din cauza ca mai multe familii vroiau sa-si boteze copiii astfel.
Printre ale nume interzise in Noua Zeelanda se numara Messiah, Mr., 89 si C. sau King, Duke ori Judge, din cauza faptului ca sunt asociate prea mult cu titlurile nobile sau functiile publice.

Germania

Si autoritatile germane si-au rezervat dreptul de a respinge anumite sugestii de nume si au creat legi speciale pentru asta.

Una dintre regulile nemtesti spune ca numele copilului trebuie sa-i defineasca sexul, adica sa se inteleaga daca este baiat sau fata dupa nume.
Printre alte reglementari legale se mai numara si faptul ca parintii nu au voie sa numeasca copilul dupa produse sau branduri cunoscute, care afecteaza negativ personalitatea si viitorul micutului.

Danemarca

Cu scopul de a proteja copilul de nume ciudate sau caraghioase, Danemarca a impus cateva legi speciale.
Folosofia dupa care se ghideaza tara scandinava in privinta alegerii numelui este "asemanarea, nu originalitatea (unicitatea). Legea ii obliga pe parinti sa aleaga nume populare, iar oficialii au intcmit o lista de nu mai putin de 7000 de nume interzise.

America

America este tara tuturor posibilitatilor, chiar si in privinta alegerii numelui bebelusului.
Chiar daca SUA nu au foarte multe reguli in acest sens, exista cateva reglementari legale care impiedica parintii sa foloseasca caractere de tipul "@" numere in felul in care numesc copiii.

France

O lege adoptata in secolul al 18-lea interzicea francezilor sa isi numeasca copiii dupa anumiti sfinti.
In 1966, legea a permis adoptarea numelor straine, diminutivelor si apelativelor pentru numirea bebelusilor.
Insa abia in 1993 francezii au dobandit libertate deplina cu privire la modul in care isi numesc copiii.

China

Autoritatile chineze sunt interesate mai degraba de caracterul practic al numelui ales, decat de modul in care acesta afecteaza personalitatea sau bunastarea copilului.
Legile chineze stabilesc ca toate numele alese sa fie usor de scris si pronuntat, astfel incat sa poata fi inregistrate cu usurinta in sistemul digital pentru eliberarea cartii de identitate a copilului, pe care o primeste la implinirea varstei de 16 ani.

Portugalia

Si Portugalia face parte dintre tarile care au stabilit legi clare privind alegerea numelui pentru copil.
Asadar, viitorii parinti ai unui copil nascut in Portugalia sunt nevoiti sa consulte o lista lunga de nume interzise si aprobate, inainte de a se decide.
Este reglementat prin lege faptul ca numele copilului trebuie sa fie traditional portughez, complet (fara porecle, diminutive, prescurtari) si sa nu fie unisex, ci diferentiat in functie de gen.

Sursa: Foto: cdn.babble.com