turism.bzi.ro informeaza: Cele mai ciudate legi din SUA: Mirosi a ceapa sau a usturoi? Esti imediat dat in judecata
In Statele Unite exista legi bizare. Din fericire, legile acestea difera de la stat la stat si chiar de la oras la oras. In Alabama, nu ai voie sa conduci legat la ochi. Pentru ca in Connecticut sa ti se interzica mersul in maini. In Florida, daca ai unelefant si il legi de un stalp, trebuie sa platesti taxa de parcare.
Daca acestea vi se par ca fiind incredibil de respectat, tinem sa va anuntam ca lista celor mai ciudate legi de respectat este lunga. De exemplu, daca o doamna are nevoie de o proteza dentara, aceasta are nevoie de acordul scris si semnat al sotului. Iar daca va mutati in Minneapolis, sa stiti sa partenera dumneavoastra de viata va poate da in judecata daca mirositi a peste, a ceapa sau a usturoi.
Daca v-ati stabili in orasul Eureka si ati avea mustata, s-ar putea sa aveti alt gen de probleme, daca va sarutati partenera in public. Mai precis, ati putea faceinchisoare. Acelasi lucru se intampla daca locuiti in statul Iowa si va sarutati iubita mai mult de 5 minute. Tot in public.
Insa, chiar daca romanilor li se par stupide toate aceste legi americane, in mod sigur analiza trebuie facuta in mod diferit.
In orice caz, daca vreun politician ar simti chemarea sa propuna astfel de acte normative, ar fi bine daca ar renunta din start. Mai ales ca nu avem prea multe in comun cu americanii.
In consecinta, nu e cazul sa ne facem griji in legatura cu aparitia unor astfel de legi. Asa ca nu avem decat sa ne amuzam de restrictiile din Statele Unite. Mai ales pentru ca vin ca o confirmare a faptului ca America este tara tuturor posibilitatilor.