Cotidianul.ro: Danilet, revocat din Consiliul Superior al Magistraturii

S-au indeplinit conditiile legale. Restul e o formalitate

Lectie usturatoare data de judecatori colegilor lor care incearca sa reprezinte alte interese decat cele ale justitiei in CSM. Peste 100 de judecatorii din toata tara au votat pentru revocarea judecatorului Cristi Vasilica Danilet din CSM, reprezentantul acestor instante in Consiliu. Conform legii, pentru revocarea lui era nevoie de acordul a 89 de instante. Numarul a fost depasit.
Potrivit unui comunicat de presa al Judecatoriei Valcea, 135 de judecatorii din tara s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat.
Un numar de 1.126 de judecatori au votat pentru revocare, iar 324 au votat impotriva ori s-au abtinut.
‘‘Potrivit art. 55 alin. 9 din Legea 317/2004, rep., in termen de 15 zile de la inregistrarea sesizarii semnate si motivate de reprezentantii adunarilor generale, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din functie a membrului ales‘‘, se precizeaza in comunicatul semnat de presedintele Judecatoriei Ramnicu Valcea, Bogdan Mateescu.
Judecatorii din Ramnicu-Valcea sunt cei care au initiat demersul impotriva lui Danilet si tot ei au trimis, miercuri, documentele care atesta ca magistratul nu mai este dorit in CSM de catre majoritatea judecatorilor romani.
Consiliul Superior al Magistraturii a primit deja adresa transmisa de Judecatoria Valcea privind procedura de revocare a lui Cristi Danilet.
‘‘Consiliul Superior al Magistraturii a primit adresa din partea Judecatoriei Valcea prin care instanta considera incheiata procedura de revocare‘‘, a declarat pentru Agerpres Monica Prejmereanu, purtatorul de cuvant al CSM.