Moshemordechai.ro: Calul, magarul si senghenarul - Studiu despre efectul parizerului asupra gravitatiei (2)

O stire a strabatut ieri constientul colectiv romanesc ( hai ca avem terminologie de caterinca!): aia cu carnea de cal. Da-i cu stirea in tv, da-i cu comentariile pe net, bag-o pe aia a lu’ Vintila cu "vreau un cal, vreau un cal de rasa". In buna traditie nationala, ne-am repezit sa facem driblinguri, ca Dobrin dupa trei coniace, fara sa prea stim despre ce mama dracului vorbim. Stirea era asa: niste englezoi nu s-au cufurit dupa ce au mancat foarte sanatos lasagna congelata facut de niste francezi, care lasagna aveau carne de nihoho in loc de carnita de muuu. Carnea de nihoho provenea din Romania. Mai departe habar nu avem, inca, daca francezul era tampit, englezoii ghertoi sau romanii escroci. Pentru ca nu e clar daca romanasii au exportat carnea de cal drept carne de cal si frantuzoii au vrut sa faca o smenozeala sau romanii l-au prezentat pe El Zorab drept vacuta mov de la Milka si i-au tras pe mat pe frantuzoi, care la randul lor au bagat armasar in sensibilul intestin englezesc.
Oricum, carnea de cal nu e nici toxica, nici naspa. Asa ca, exceptand situatia in care lasagna alea contineau si caruta si carutasul tigan, nu avem o problema de sanatate publica, ci doar una de smen comunitar. Cam asa cum a fost escrochereala aia de acum vreun an, cand niste nemti, frantuzoi si italieni foloseau branza expirata si imputita negastronomic pentru a mistocari consumatorii ca ar consuma gorgonzola din lapte de soseta. Pe atunci romanii nu erau implicati.