Telespectatorii vor putea urmari la TVR 2 un program in amintirea regretatei actrite Ruxandra Sireteanu, care a incetat din viata marti, 18 februarie, la varsta de 70 de ani.
TVR 2 difuzeaza vineri, 21 februarie, de la ora 13.10, piesa "Santaj" de Ludmila Razumovskaia, un spectacol preluat de la Teatrul Nottara, a carui regie artistica este semnata de Dominic Dembinski.
Piesa, care a avut premiera pe scena Teatrului Nottara in 22 februarie 1992, o are in rolul principal pe regretata actrita Ruxandra Sireteanu, care interpreteaza rolul Elenei Sergheevna, o profesoara de matematica pe care cativa elevi de liceu incearca s-o convinga sa le schimbe tezele cu unele rezolvate corect. Cristian Sofron, Bogdan Vodă, Sorin Cocis si Andreea Macelaru interpreteaza rolurile celor patru elevi care, in ciuda refuzului profesoarei, devin insistenti, in oncercarea lor de a obtine notele pe care si le doresc la BAC.
Traducerea piesei "Santaj" este realizata de Lia Crisan si Tudor Steriade, iar decorurile si costumele sunt semnate de Sica Rusescu (regia de montaj: Marga Nita).
Anul trecut, Ruxandra Sireteanu a facut parte din distributia piesei "Hedda Gabler" de Henrik Ibsen, in regia lui Dominic Dembinski, in spectacolul Casei de Productie TVR. Piesa, in care actrita interpretează rolul Bertei, a fost difuzată pe canalele TVR in luna noiembrie a anului trecut si este disponibilă spre vizionare si acum, online, pe platforma video a Televiziunii Romane - www.TVRplus.ro - partea I si partea a II-a.
Ruxandra Sireteanu s-a nascut pe data de 20 decembrie 1943 la Craiova si a debutat la o varsta frageda (9 ani) pe scena Teatrului National din Bucuresti.