Undeva in lume, o femeie moare in fiecare minut, din cauza cancerului de san.
"Esti printre femeile care nu merg la medic? Ti-e frica de ce o sa afli? Ti-e jena? Nu ai bani? Cancerul de san poate fi tratat daca este depistat la timp! Mergi la control! Ai toate motivele!" Acesta este mesajul pe care il propun Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) si Liga Romana de Cancer pentru campania nationala anuala de informare despre cancerul de san.
Campania isi propune sa convinga femeile despre cat de importante sunt vizitele regulate la medic, ce permit diagnosticarea precoce
a bolii. Cancerul de san poate fi tratat daca este depistat la timp.
'FABC va milita in continuare pentru dezvoltarea si implementarea unui program national de screening pentru cancerul de san. Pana cand acest lucru nu va deveni realitate, vom considera ca "Nu am facut destul!" pentru femei', a declarat Cezar Irimia, Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
O componenta importanta a campaniei din 2014 este o caravana care se va desfasura la sate, in lunile octombrie si noiembrie.
In cadrul acestei caravane, femeile din mediul rural pot beneficia de examinarea clinica gratuita a sanilor. Caravana va fi realizata cu sprijinul unor medici rezidenti si studenti la medicina in ani terminali - voluntari in proiectul Impreuna pentru Sanatatea Rurala.
Caravana va incepe in judetul Arges si va avea urmatorul program:
18-19 octombrie - Arges (Retevoiesti, Davidesti, Vulturesti, Domnesti, Cosesti)
25-26 octombrie - Galati (Corod) si Arges (Micesti, Stefanesti)
22-23 noiembrie - Ialomita (Ciulnita, Bucu) si Teleorman (Dobrotesti).
Pentru programul actualizat al caravanei, consultati site-ul www.invingemcancerul.ro.