International Healthcare Systems (IHS), companie membra a grupului SofMedica, a inaugurat astazi noul sediu al Centrului de Nefrologie si Dializa din Craiova. Acesta a fost conceput din start pentru a raspunde nevoilor specifice ale unui numar in crestere de pacienti, dintr-un mare municipiu si o importanta regiune a tarii.
In prezent, Centrul de Nefrologie si Dializa IHS Craiova asigura tratament integrat pentru cei peste 120 de pacienti dializati. Calitatea serviciilor medicale oferite de noul Centru IHS se ridica la nivelul standardelor stabilite de prestigioasa scoala medicala din Craiova.
Din 2004 si pana in prezent, IHS, o companie romaneasca, a investit pe piata locala peste 27 milioane euro pentru deschiderea celor 13 centre de dializa, dotarea lor cu cea mai moderna aparatura medicala si, nu in ultimul rand, pentru pregatirea si educarea medicala continua a personalului.
In prezent, IHS este unul din cei doi lideri de piata, din punct de vedere al numarului de pacienti tratati, si se situeaza pe locul 6 pe piata Europeana a serviciilor medicale de dializa.
In cei 8 ani de activitate in acest domeniu, echipa IHS a inteles ca doar investitia in cladiri si echipamente nu aduce beneficii pacientului, daca nu este insotita si de investitia in oameni.
In acest sens, unul din obiectivele majore ale IHS consta in permanenta preocupare pentru educarea medicala a personalului si a pacientilor.
"Centrul de dializa din Craiova reprezinta cea de-a 7-a investitie de tip Greenfield a companiei IHS, din totalul celor 13 de centre IHS deja existente. Dincolo de a opera la cele mai inalte standarde de infrastructura si tehnologie, scopul nostru este de a oferi pacientilor cu boli renale cronice, din Romania, cele mai bune terapii disponibile la nivel international. De aceea, in compania noastră orice zi inseamna pasiune si dedicare pentru fiecare pacient in parte. Punem accentul pe calitatea instruirii si pe dezvoltarea personalului medical, astfel incat rolul terapeutic in ingrijirea bolnavilor sa fie asumat cu empatie, compasiune si intelegerea problemelor pe care aceste persoane si familiile lor le intampina", a declarat Georgios Sofianos, Administratorul IHS.