Constiinta unui Liberal de Stanga: O palma pe obrazul Romaniei

Constiinta unui Liberal de Stanga: O palma pe obrazul Romaniei
Vizita baronesei Nicholson la Penitenciarul Jilava, unde este tinut deja abuziv fostul premier Nastase, este o palma pe obrazul Romaniei. O tara care nu este capabila sa invete nimic din ceea ce i se intampla. O tara condusa de unu care gandeste cu piciorul, si unde fiecare, cum ajunge intr-o pozitie publica, gandeste la randul lui cu piciorul, sau, dupa caz, cu ovarele. Creierul e o anexa a glandelor.
Ieri basescu s-a gandit el cum sa se bage in seama, pe fondul parodiei aleia de Congres al liberalilor, si le scrie o scrisoare lui Ponta si Antonescu, cerandu-le sa numeasca rapid sefi la Procuratura Generala si la DNA. Se vede treaba ca nu mai au curpapir la Cotroceni, si folosesc Constitutia pentru sters la cur, altminteri NIMENI n-ar fi comis o astfel de sfidare a ei si a legilor! Si apoi, el, basescu, este acela care NU a aprobat nominalizarile ministrului Justitiei, singurul care le poate face. Inteleg, il vrea pe Morar. Si pentru asta a legat EXPLICIT MCV de primirea in Schengen, tocmai cand cei din UE, care faceau acelasi lucru, au renuntat la conditionare. Splendid!
Revenim la Justitie, pentru ca pomenita vizita a baronesei anunta o reactie in plan international, pe langa care MCV este o dulce copilarie. Mai stiu cate ceva despre caracterul de buldog al madamei, si nimeni de pe aici nu trebuie s-o subestimeze. N-o fi fost prietena cu Nastase, dar se respecta, si, in principiu, incapatanarea ei ne-a facut bine. Ma rog, multor copii din orfelinate.
Tipi precum Haineala si Danilet, din promotia de tuteri ai sinistrei procuror ceausist Macovei, ar trebui sa se gandeasca bine la ce-i asteapta pe membrii CSM. Pentru ca ei au scapat sistemul din haturi, si acesta a luat-o razna. Nu e vorba doar de Nastase. Sunt mormane de abuzuri, ignorate de CSM. Legea se aplica in dorul leli, cum ii tuna fiecarui judecator. Cei din CSM abuzeaza de puterea pe care o au si se urmaresc unii pe ceilalti, se sicaneaza, se exclud, totul pe banii contribuabilului. Cu Nasul in suflet, Justitia a dat cu oistea in gard!
Vad ca la fel de vorbaret ca Danilet se dovedeste Maior, Directorul SRI. Care da interviuri cu repetitie in presa basista, rafuindu-se cu aceia care critica Serviciul. Cand poti sa sucesti gatul oricui, cu mijloacele discretionare pe care le ai, sa te plangi ca o baba violata e deja prea mult. Si sa le dai avertismente publice, sa-i ameninti pe adversarii politici ai lui traiam basescu este deja in afara Constitutiei si a legii. Dar iarasi avem pe unul pe care il doare fix in picior de Constitutie si de lege. Servirea Iubitului Conducator tine loc de toate: si de Constitutie, si de lege, si de morala, si de bun-simt.
Ar mai fi si scrisoarea fostului ambasador al SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, adresata noului Secretar de Stat al SUA, John Kerry, in care se face porta-vocea lui basescu in cazul numirii procurorilor, sau scandalul de la Muzeul Țaranului Roman, legat de homosexuali. Toate ne arata ca democratia este doar o forma goala de continut in tara asta, si nu doar in ea. Occidentalii inca mai au amintiri despre ce inseamna o democratie, si acolo criza e mai molcoma, deocamdata. Noi nu avem astfel de amintiri, de unde violenta crizei politice si morale.
Asa ca prea multe sperante nu avem. Si, din pacate, oricate palme am lua, nu mai avem nici vointa, nici dorinta, nici rusinea care sa ne faca sa schimbam ceva...