Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica intitulata "Senatul Romaniei sustine lupta impotriva violentei indreptate asupra femeilor" pe care o puteti citi in continuare.
Eu cred ca datoria noastra, ca senatori alesi de romani sa ii reprezinte in acest for, este aceea de a face tot ce ne sta in putinta pentru ca toti concetatenii nostri, toti romanii, sa aiba un trai mai bun si o viata mai buna in aceasta tara. Este datoria si obligatia noastra de fiecare zi. In acelasi timp, ca si camera superioara a Parlamentului unei tari membre a Uniunii Europene si a NATO, consider ca trebuie, atunci cand circumstantele o cer, sa ne asumam si acest rol si sa ne aducem, fiecare, contributia, la consolidarea pozitiei Romaniei ca tara responsabila, activa si prezenta in plan international. In ciuda numeroaselor probleme care trebuie sa isi gaseasca rezolvarea in plan intern avem, in opinia mea, si datoria de a ne exprima asupra unor teme care, fara a fi direct legate de realitatile noastre cotidiene, si as spune - din fericire, trebuie semnalate si de la tribuna Senatului Romaniei.
In cursul acestei luni, la Londra, a avut loc un summit international pe tema "Eliminarii violentei sexuale in zonele de conflict", la care au participat peste 1.700 de delegati din 129 de tari. Am constatat cu bucurie faptul ca inclusiv colegi de-ai nostri, parlamentari romani, au luat parte la lucrarile acestui summit.
Violenta indreptata asupra femeilor este un flagel impotriva caruia trebuie sa luptam cu hotarare si in Romania, si in Marea Britanie, si in Afganistan, India, Nigeria sau oriunde altundeva in lume. Cu atat mai mult, actele de violenta sexuala care au loc, in fiecare zi, in zonele de conflict, sunt de o cruzime de neimaginat pentru timpurile noastre. Victimele acestor acte de barbarie trebuie, in opinia mea, sa primeasca, macar in mod simbolic, un semnal de compasiune, dar si de sprijin din partea reprezentantilor tuturor tarilor democratice si civilizate din aceasta lume. Cred de asemenea, stimati colegi, ca sunt in asentimentul fiecaruia dintre dumneavoastra atunci cand spun ca si Senatul Romaniei trebuie sa isi exprime sprijinul pentru toate fortele democratice care lupta in prezent pentru eradicarea acestui flagel si pentru pedepsirea celor vinovati. Nu in ultimul rand, cred ca este imperativ necesar sa luam toate masurile aici, in Romania, pentru ca violenta impotriva femeilor - sub toate formele ei - sa fie combatuta in modul cel mai eficient!
Nu putem vorbi despre democratie, dezvoltare si un viitor european al tarii noastre, sau al oricarei alte tari, in conditiile in care jumatate din populatie este expusa abuzurilor si nedreptatilor si nu i se asigura sanse egale de reusita si afirmare sociala. De aceea cred ca este imperativ necesar ca Senatul Romaniei sa semnaleze aceste situatii, sa initieze discutii si demersuri concrete astfel incat orice forma de violenta indreptata impotriva femeilor sa fie combatuta cu hotarare si eficienta.