Senatorul Trifon Belacurencu a sustinut o declaratie politica intitulata: Statul de drept. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Din 2004, cand domnul Traian Basescu a castigat mandatul de presedinte al Romaniei, am fost martorii unor asa-zise reforme fundamendale in domeniul justitiei si al statului de drept.
Am auzit in toata media romaneasca faptul ca PSD este un partid corupt pana in maduva oaselor si numai Basescu si partidul lui sunt capabile de a scapa Romania de acest blestem.
In campania din 2009 s-a mizat pe acelasi mesaj politic si a avut efect, Traian Basescu a castigat din nou si a continuat sa protejeze independeta justitiei si statul de drept.
Din aceasta cauza partide corupte cum era PSD si PNL, la aceea data, au organizat un referendum pentru demiterea presedintelui in 2012.
Probabil ca nu mai puteau suporta independenta justitiei.
Mai mult decat atat, au incercat sa dea o lovitura de stat, prin vot popular.
Va rog sa nu incercati sa intelegeti formularea oximoronica din propozitia anterioara.
Este evident ca 7,5 milioane de romani au vrut sa dea o lovitura de stat si sa distruga independenta justitiei protejata de Basescu.
La alegerile prezidentiale din 2014 PSD-ul era acelasi partid corupt pana in maduva oaselor, desi se schimbasera liderii si guvernase mai putin de 3 ani din cei 10 care trecusera din 2004 pana in 2014, din care 9 luni cu partidul care proteja statul de drept de PSD”
Am fost trist cand a pierdut alegerile Victor Ponta, dar imi dau seama acum ca poate e mai bine asa.
Justitia aceea independenta si protejata de Basescu a inceput sa ia cate 5 corupti pe saptamana din partidul care salva statul de drept in 2012.
Domnul Gabriel Sandu, ministru al comunicatiilor in mandatul lui Traian Basescu, si protector al independentei justitiei si al statului de drept, a recunoscut ca a luat spaga doar vreo 2,5 milioane de euro si a dat spaga unor persoane din conducerea PDL-ului 5 milioane de euro, pentru a fi pus ministru.
Aflam ca Roberta Anastase, protejata lui Traian Basescu alaturi de justitie, a luat spaga 400 mii de euro pentru campania prezidentiala din 2009.
Alina Bica, Adriean Videanu, Gheorghe Albu, Emil Boc, Daniel Funeriu, etc, toti protectori ai justitiei si al statului de drept au dat sau vor da cu subsemnatul pe la DNA pentru diferite fapte de coruptie, inclusiv retrocedari ilegale.
Dar trebuie sa recunoastem cu totii ca cea mai mare surpriza o constituie arestarea doamnei Elena Udrea. Un ministru imaculat, un sef al cancelariei prezidentiale care dormeau cu Constitutie Romaniei sub perna, care il informa pe presedintele Romaniei si care lua spaga doar 10% din toate contractele semnate in calitate de ministru.
Va mai amintiti de marile proiecte de investitii din perioada ministeriatului doamnei Udrea, acele investitii in plina criza, cand se taiau salariile si se marea TVA-ul? Cum care investitii, terenurile de fotbal in panta, parcurile de joaca in sate fara copii, bazine de inot pe unde vrei si pe unde nu vrei, patinuare, ce mai, o fericire pentru toata populatia Romaniei.
Si toate aceste realizari doar pentru a scapa Romania si pe romani de coruptii de la PSD si pentru a proteja independenta justitiei si statul de drept.
Nu inteleg un singur lucru, de ce a fost nevoie de 3-4 ani pentru ca justitia sa ancheteze persoane importante din conducerea PDL-ului, practic imediat dupa ce si-a incheiat mandatul protectorul absolut al justitiei si al statului de drept?
Poate pentru ca justitia nu se mai simtea protejata?!
Va multumesc pentru atentie si imi exprim speranta ca in viitor statul de drept si justitia sa nu se mai simta atat de protejate, a se citi controlate, de o anume persoana sau de un grup de persoane.