descopera.ro informeaza: Secretele unei vieti sexuale fericite, descoperite de cercetatori. Existenta sufletelor pereche este marele inamic al amorului (Autoare: Oana Bujor)
Cercetatorii au descoperit secretele unei vieti sexuale fericite. Acestia sugereaza ca persoanele care cred in destinul sexual considera ca satisfactia va veni de la sine, fara contributia partenerilor. Persoanele care cred in destinul sexual parasesc o relatie atunci cand satisfactia intima lipseste, conform Mail Online.
- Acest tip de persoane considera viata sexuala un indicator al intregii relatii, afirma Jessica Maxwell, din cadrul Universitatii din Toronto.
Maxwell a colaborat cu o echipa din cadrul Universitatii Dalhouse pentru a descoperi cum pot oamenii sa mentina satisfactia sexuala in relatia de cuplu. In timpul analizelor, au fost realizate 6 studii pentru observarea factorilor care afecteaza relatia de cuplu si satisfactia sexuala. In timpul studiului, expertii au intervievat 1.900 de participanti aflati in diferite etape ale relatiei, unele persoane erau inca la facultate, alte cupluri stateau impreuna de ceva vreme, iar altii erau deja parinti. Fiecarui cuplu i-au fost puse o serie de intrebari prin care era reflectat daca sunt suflete pereche sau compatibili prin dezvoltare din punct de vedere sexual. Expertii au descoperit ca persoanele care urmeaza ideea dezvoltarii sexuale erau mult mai satisfacuti de viata lor sexuala, fata de cei care credeau in existenta sufletelor pereche. Persoanele care credeau ferm in existenta compatibilitatii sexuale a sufletelor pereche au sugerat o calitate mai scazuta a relatiei de cuplu si a satisfactiei sexuale. Acelasi grup considera ca performantele sexuale sunt un indice important al relatiei. Experta sustine ca timpul si eforturile de dezvoltare a relatiei intime sunt principalii factori care pot fi urmati pentru o viata sexuala fericita.

Sursa: descopera.ro