In 2008, Iulia Fratila a disparut din atentia publicului. Iata ca, la un moment dat, vedeta a reaparut optimista si plina de viata. A recunoscut insa ca a trait un cosmar fara de sfarsit, cand a fost diagnosticata cu noduli la sani. Si a trebuit sa reinvete sa traiasca.
"Nu-mi venea sa cred cand doctorul mi-a spus ca am tumori la sani si mi-a recomandat sa ma operez de urgenta. Parea ireal. Eram tanara, aveam o cariera si tot ce imi mai doream era sa devin mamica. Si intr-o clipa totul s-a naruit", a marturisit vedeta pentru Cancan.
Nu a vrut insa sa se opereze si a dorit sa incerce alta metoda de a se vindeca. "Am demisionat imediat, am vandut mare parte din ce aveam si am plecat. Mai intai in America si apoi intr-o clinica din Spania, unde mi-am si recastigat sanatatea fara sa ma operez. M-am vindecat cu tratamente naturiste, pe baza de plante, dar si cu ajutorul psihologului care sustine ca anomalia a aparut pe fond de stres excesiv", a completat fosta Miss Romania.
Acum cosmarul s-a sfarsit. La ultima ecografie a iesit ca tumoarea s-a calcifiat si nu mai reprezinta un pericol, iar Iulia poate zambi din nou. Ce a fost mai rau a trecut.
Iulia Fratila nu a avut cancer, iar diagnosticul care i s-a pus atunci a fost de mastoza fibrochistica.
Pentru adevarul.ro, Iulia declara: "Exista o legatura intre iesirea mea din televiziune si diagnostic, dar mai ales cu tratamentul pentru mastoza fibrochistica. Bineinteles ca m-a speriat vestea ca am niste noduli la san, tocmai de aceea am hotarat sa fac toate investigatiile necesare pentru a determina ce a stat la baza aparitiei lor si cum se pot trata. Am constatat ca n-au o cauza organica, ci reprezinta o somatizare a unor emotii negative de care nu eram constienta la vremea aceea. Am spus "Stop! Revizie tehnica!" si am inceput o calatorie spre centrul fiintei mele, incercand sa-mi ajustez mecanismele interioare astfel incat sa ma simt bine si in lumea exterioara. Primul pas a fost sa renunt la cea mai evidenta sursa de nemultumire: stresul ocupational.