MAGAZIN: Despre supravietuirea omenirii si despre Bigfoot (Autor: DAN D. FARCAS)
- continuare -
Monstri misteriosi
Bob BeHanna, de 39 de ani, director de stat pentru PA MUFON sectiunea 6, declara:
- Pennsylvania este unul dintre statele cu cele mai multe rapoarte (OZN).Multe dintre aceste cazuri implica fiinte tip Bigfoot.
Fred Saluga a subliniat ca, de multi ani, comitatul Fayette este cunoscut pentru aparitii Bigfoot. Totusi, pana azi, nicio creatura Bigfoot nu a fost capturata, ceea ce face ca unii sa se intrebe daca nu cumva avem de-a face cu o fantoma sau cu un extraterestru:
- Este ca si cum cineva l-ar fi adus aici, dupa care l-a luat inapoi. Este oare posibil asa ceva pentru un animal in carne si oase?, se intreba Saluga.
- Daca stai si te gandesti, in cazul in care ar fi fost in carne si oase, s-ar fi gasit pana la urma ceva, i-a raspuns BeHanna.
Situatia este cu atat mai intriganta cu cat aparitiile comune OZN si Bigfoot au fost observate in anumite zone restranse.
Dupa cum relateaza numarul din mai 1982 al revistei The MUFON UFO Journal, un astfel de incident a avut loc in Pennsylvania in 1973, cand un grup de fermieri au vazut in amurg un OZN aterizand dincolo de o colina. Curiosi, ei au urcat pe creasta si au vazut OZN-ul, cu diametrul de circa 30 de metri, asezat pe sol, iar alaturi doua creaturi umanoide, inalte de circa 2,10 metri, cu bratele atarnand pana sub genunchi si tot corpul acoperit de par lung si negru. Au tras focuri de arma intr-una dintre ele. Aceasta a scos un scancet sau scheunat, a ridicat bratul drept, iar in momentul urmator a disparut si OZN-ul. In comitatul Fayette, in 1974, o femeie a raportat ca a tras cu arma intr-un Bigfoot pe care l-a descoperit la usa din spate a casei sale. Imediat dupa aceea, creatura a disparut.
Aceste cazuri nu sunt izolate. Numai in 6 comitate din statul Pennsylvania, si numai in anul 1973, au fost raportate 103 intalniri in care apareau simultan OZN-uri si Bigfoot. Desi nu au existat creaturi capturate, anchetatorii au descoperit urme ciudate in zonele in care a fost reperat Bigfoot. Saluga poseda o colectie de astfel de urme. In timp ce unii iau in zeflemea ideea ca Bigfoot ar putea fi un extraterestru, Saluga spune:
- Pana cand vom afla ce sunt aceste creaturi, nu exista experti in domeniu.