Realitatea.net informeaza: Ion Tiriac se confrunta cu mari probleme in Spania. Un nou factor intervine in cadrul anchetei privind cedarea arenei "Caja Magica", iar cazul a ajuns pe birourile judecatorilor Tribunalului din Madrid.
Federatia Spaniola de Tenis a hotarat sa actioneze in instanta Primaria orasului Madrid, dar si ceilalti factori implicati, considerand ca Ion Tiriac a primit in mod ilicit arena de 300 de milioane de euro, informeaza presa spaniola, citata de ziare.com.
Forul condus de Jose Luis Escanuela invoca un prejudiciu de 300 de milioane de euro, in timp ce federatia a fost nevoita sa inchida scoli de tenis destinate juniorilor din cauza lipsei de fonduri.
Ion Tiriac a primit acceptul de a organiza competitiile din Caja Magica pana in 2017, fapt ce a creat un scandal urias in Spania, mai ales dupa ce s-a aflat ca firmele miliardarului roman au primit si sponsorizari puternice din partea autoritatilor.
Mai multi functionari de la Primaria Madrid au fost deja suspendati, iar autoritatile au prezentat, in presa spaniola, primele cifre, conform ziarului El Confidencial.
La data de 2 aprilie 2009, in mandatul primarului Alberto Ruiz Gallardon, Tiriac a semnat un contract de sponsorizare cu Primaria Madrid, in baza caruia primea anual 1.882.198 euro.
In aceeasi zi, Tiriac a mai semnat un contract cu autoritatile din Madrid, in valoare de 8,8 milioane de euro. Pentru a primi acesti bani, Tiriac se obliga sa instaleze infrastructura necesara pentru organizarea turneului de tenis.
De asemenea, la data de 15 aprilie 2010, tot in mandatul primarului Gallardon, Tiriac a mai semnat un contract de sponsorizare cu Primaria Madrid, de aceasta data in valoare de 21.788.847 euro.
Schimbarea primarului din Madrid nu l-a incurcat prea mult pe Ion Tiriac, care si-a mentinut relatiile excelente cu autoritatile. Astfel, dupa alegerea primarului Ana Botella, Tiriac a ramas un abonat fidel al robinetului cu bani publici.
Pe 29 decembrie 2011, Tiriac a semnat un nou contract de sponsorizare, valabil intre 2012 si 2021, de pe urma caruia va incasa 34.455.558 euro.