,, Terapia cu iod radioactiv'' cunoscuta si sub denumirea de ,, tratament atomic'' este metoda revolutionara pe care Liv Hospital din Istanbul, o foloseste pentru a indeparta definitiv cancerul tiroidian!
Acesta se utilizeaza in urma interventiei chirurgicale, avand ca scop distrugerea rezidurilor de tesut, scoate in evidenta metastazele ascunse si le trateaza reducand recurenta afectiunii.
Cercetarile efectuate au demonstrat ca mai mult de 95 % dintre pacientii carora li s-a efectuat o interventie chirurgicala adecvata, dupa tratamentul cu iod radioactiv, au fost vindecati , afectiunea fiind eliminata in totalitate.
Tratamentul dureaza intre 1 si 3 zile intr-o incapere captusita cu plumb special prin care nu trec materialele radioactive. Detalii despre aceasta procedura si metodele noi in tratarea cancerului se pot gasi pe pagina www.liv-romania.ro.
Acesta se poate aplica in cancerul tiroidian care se diferentiaza in cancerul papilar si cel folicular. Terapia cu iod radioactiv se administreaza in tratamentul tumorilor care au un diametru de peste 1 cm in scopul distrugerii tesutului tirodian care a ramas, acesta neputand fi eliminat prin interventia chirurgicala si in scopul terapiei” sustine Dr. Doc. Handan Tokmak, Medic Specialist al Departamentului de Medicina Nucleara din cadrul Liv Hospital Istanbul, Turcia.
Capsulele administrate in timpul tratamentului cu iod radioactiv nu au nici un gust sau miros neplacut, pacientul nu simte absolut nimic in timpul tratamentului. Doza administrata poate da uneori senzatia de greata sau de disconfort a gatului.
De asemenea consumul de apa si dusurile zilnice faciliteaza indepartarea radiatiilor din organism si ajuta la curatarea corporala a pacietului de secretia radiatiilor. Tratamentul cu iod radioactiv poate fi repetat ori de cate ori se considera necesar.
Tratamentul RAI se utilizeaza in cancerul tiroidian de aproximativ 50 de ani , in zilele noastre acesta a ajuns foarte popular, putandu-se spune despre acesta totodata ca este cea mai veche si cea mai sigura metoda de tratament.
O mare parte din iodul radioactiv din organism se elimina prin urina, saliva si transpiratie pe cand o parte importata a cantitatii iodului administrat oral, este consumat de glanda tiroida.
Cantitate de iod care se gaseste in celelalte parti ale organismului este destul de scazuta, neexistand pericol pentru restul tesuturilor.