Dupa o perioada de patru ani in care a fost complet renovata si reconstruita la standarde europene, Piata Amzei din centrul Capitalei le ofera bucurestenilor un targ traditional romanesc.
In cadrul acestui targ, veti descoperi gusturile mancarurilor romanesti, retetele de prepare si povestile producatorilor traditionali.
Printre comercianti, se afla si cei din Botiza, judetul Maramures, la care gasiti sarmalute cu mamaliguta extraordinar de gustoase, la numai 5 RON portia, cu tot cu ardei iute, fasole calda, cu carnaciori, dar si gogosi simple sau cu branza, la numai 3 RON. Cea care conduce aceasta afacere este Iulia Corau, iar la stand o puteti gasi pe Maria Rosca, una dintre femeile cu suflet care gateste aceste bunatati, alaturi de o tanara de doar 18 ani, Ioana Sidau. Ambele poarta port traditional romanesc specific Maramuresiului.
De asemenea, bucurestenii pot manca la standul lor si o tocanita de vitel extraordinara, la 10 RON portia! Inedit este faptul ca langa stand este un spatiu amenajat, cu scaune si banci, unde poti manca in voie.
Asadar, nu ratati ocazia sa mancati o portie buna de sarmalute cu mamaliguta, la doar 5 RON portia!
"Imi place atmosfera de la aceste targuri! Mergem si la targurile organizate in Agronomie si in Piata Obor", ne-a spus Ioana Sidau, de 18 ani.