Senatorul Nicolae Moga a sustinut o declaratie politica intitulata: Inventica - un domeniu care necesita mai multa preocupare. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Performantele romanilor in domeniu inventiilor si inovatiilor au devenit de notorietate.
Anual, sute de inventatori si oameni de stiinta romani, din toate domeniile, se inscriu in concursurile de inventica de pe intreg globul, pentru a demonstra lumii valoarea inteligentei romanesti.
Performantele truditorilor, de multe ori anonimi, salveaza vieti, modifica comportamente, imbunatatesc parametri de functionare. Rezultatele acestor prezente de exceptie sunt marcate prin multitudinea de medalii obtinute in cadrul concursurilor interne si internationale.
Merita mentionat faptul ca Salonul International de Inventii de la Geneva incununeaza fiecare editie cu un numar important de medalii de aur si argint.
Din pacate, toate aceste rezultate meritorii nu sunt suficient prezentate si promovate.
Consider ca a venit momentul acordarii unei atentii deosebite pentru valorificarea acestor adevarate valori nationale printr-un cadru legislativ modernizat.
Este o tema de reflectie pentru noi toti!
Este un subiect care ar putea inlocui disputele politice sterile cu un element de punere in valoare si afirmare a Romaniei pe locul ce i se cuvine de drept