www.banifalsi.ro informeaza: Invazie de bani falsi in Capitala! Sunt atat de bine facute incat trebuie sa fii foarte atent ca sa iti dai seama ca sunt false. Daca nu ai la indemana o bancnota buna pentru comparatie, sansele sa scapi nepacalit sunt extrem de mici. Initial, in Centrul Vechi se plasau in special bancnote mari, de 100 si 200 de lei. Era vorba despre romi, femei cu fuste si gabori mustaciosi cu palarii largi, care apareau dimineata, la ora 10.00, cand comerciantii deschideau localurile din Centrul Vechi.
Cereau o sticla de bautura fina si plateau cu bancnote mari, false. Luau sticla, luau restul si plecau. Ce comerciant verifica bancnota primului client, mai ales daca este vorba despre un castig gras?

Bancnotele, realizate foarte bine

Dar si plasatorii de bani falsi stiu ca urciorul nu merge de prea multe ori la apa. Acum nu mai aduc bancnote mari, ci unele medii, care nu ies din comun cu nimic. Asa se face ca, de cateva saptamani, Centrul Vechi a fost invadat de bancnote de 10 lei false, realizate foarte bine.

Fabrica de bani a mafiei italiene, descoperita la Oradea

Anul trecut, in toamna, Politia Romana a anihilat o adevarata fabrica de falsificare a bancnotelor de euro, la Oradea. Reteaua de falsificatori lucra pentru mafia italiana. Doar intr-un singur lot de bancnote copiate pentru a fi revandute au fost descoperite 3 milioane de euro. Politia a mai descoperit si bancnote romanesti false, deosebit de bine realizate, produse de o grupare cu ramificatii in Bucuresti, Calarasi si Constanta.

Peste 2.600 de bancnote false, scoase din circulatie

Banca Nationala a Romaniei a retras din circulatie, in anul 2012, peste 2.600 de bancnote false cu valoarea nominala de 10 lei. Calitatea unor falsuri i-a surprins, la vremea respectiva, chiar si pe specialistii BNR, care au sustinut ca materialul plastic pe care s-a facut contrafacerea este similar ca grosime si textura celui folosit la bancnotele reale. De asemenea, calitatea si aspectul acelor bancnote de 10 lei falsificate puteau induce oricand in eroare pe utilizatorii neavizati.