Una dintre problemele de care se lovesc din prima zi noii proprietari de pisici este: "cum sa imi invat pisicuta sa nu-mi faca mizerie prin toata casa?!?" . Este foarte usor, si cu putina rabdare puteti avea o pisicuta educata urmand doar cativa pasi simpli:
• Cand aduceti o noua pisicuta in casa, este bine ca in primele zile sa o tineti intr-o camera mica, fara locuri in care sa se poata ascunde, si in care sa poata fi supravegheata.
• Amplasati litiera cu nisip (se gaseste la orice pet-shop sau hypermarket) intr-un loc accesibil.
• Urmariti pisicuta in primele ore; daca urineaza in alt loc (ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor) absorbiti urina cu un servetel si transferati-o in litiera. La fel, daca defeca in afara litierei, mutati fecalele in ladita cu nisip.
• Luati pisicuta si aratati-I litiera (care acum este impregnata cu mirosul pisicutei).
• Spalati foarte bine si stergeti apoi cu otet primul loc in care si-a facut nevoile, ca in viitor pisicuta sa ocoleasca locul.
Daca nu a invatat din prima (e foarte posibil), nu va enervati. Insistati, repetati si sigur va invata dupa cateva incercari.
Nu uitati: invatati-o cu litiera din prima zi. Daca se invata prin alte locuri in primele zile va fi mult mai greu s-o corectati.
Dupa ce a invatat sa foloseasca litiera corect (de obicei dupa prima zi se obisnuieste) dupa cateva zile puteti muta tavita in locul in care va sta definitiv.