DeCeNews : Concedieri la Oltchim: peste 1.000 de angajati vor fi anuntati luni

Administratorul judicar al combinatului Oltchim, Gheorghe Piperea, a anuntat, vineri, ca in prima zi a saptamanii viitoare, intre 1.000-1.300 de angajati ai combinatului vor primi decizii de concediere, urmand ca ei sa plece in aproximativ doua saptamani.
Disponibilizarile se vor face fie prin trecerea in somaj tehnic, concediere sau desfacerea contractelor de munca, potrivit Gheorghe Piperea, care conduce firma de avocatura Rominsolv, numita administrator judiciar provizoriu la combinatul valcean.
"Detaliile vor fi cunoscute luni, cand facem in mod punctual pentru fiecare situatie in parte deciziile de concediere, de trecere in somaj tehnic si respectiv deciziile de desfiintare disciplinara a unor contracte de munca, pentru ca sunt unele personaje care au incalcat contractele de munca prin vanzarea la presa si la fosta echipa manageriala a unor informatii care ar trebui sa fie confidentiale", a spus avocatul Piperea pentru Ziare.com.
Combinatul Oltchim a intrat in insolventa la inceputul acestui an, raportand in 2012 pierderi nete de 403,3 milioane lei in 2012, dublu fata de cele din anul precedent, potrivit datelor transmise de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Pe de alta parte, liderii sindicatelor combinatului chimic sustin ca masura este ilegala si niciun reprezentant al administratorului judiciar nu a discutat cu acestia despre disponibilizari, ei afland informatia din presa, potrivit Romania TV.
Vineri dupa amiaza, peste 400 de angajatii Oltchim protesteaza in fata sediului Prefecturii Valcea, dupa ce au parcurs 12 kilometri in mars de la combinat, ei scandand "Demisia", iar o delegatie a protestatarilor a intrat la discutii cu autoritatile locale, scrie Mediafax. Salariatii cer achitarea restantelor salariale din decembrie si acuza lipsa unei strategii de repunere in functiune a combinatului valcean.